Noi relaxări, o dată cu prelungirea stării de alertă
Foto: Marian Calestru

Noi relaxări, o dată cu prelungirea stării de alertă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a informat, joi, că, în cadrul hotărârii privind prelungirea stării de alertă, adoptată de Guvern, au fost introduse o serie de modificări.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, secretarul de stat a afirmat că una dintre cele mai importante modificări vizează creşterea de la 90 la 180 de zile a perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală. Totodată, potrivit acestuia, la spectacole se va permite prezenţa a până la 1.000 de persoane pe scaune, iar în vederea participării la evenimente private va fi necesară asigurarea unei suprafeţe de doi metri pătraţi/persoană, față de patru, în prezent.

"La locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoţitorii să fie vaccinaţi. (...) Plus, la exteriorul restaurantelor nu mai este regula de şase persoane la masă, deci se elimină regula de şase persoane la masă din momentul în care este eliminată şi în interior", a mai explicat şeful DSU regulile valabile în noua stare de alertă.

Citit 3628 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 16:34

1 comentariu

 • postat de George
  Vineri, 09 Iulie 2021 07:43
  89.136.76.***
  n loc sainaspreasca ca bate arianta Delta la usaastia relaxeaza. SUNT TAMPITI La locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoţitorii să fie vaccinaţi. ( alta tampenie )Parca vor sa faca cu dinadinsul sa ne imbolnavim de covid
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.