Propunere: Schemă de ajutor pentru consumatorii vulnerabili

Propunere: Schemă de ajutor pentru consumatorii vulnerabili
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Energiei va prezenta, în această săptămână, o propunere privind o schemă de ajutor pentru consumatorii vulnerabili, pentru a le permite acestora să depășească costurile la energie electrică și gaze naturale, ce se anunță a atinge, în această iarnă, prețuri record.

"Gândim o schemă de ajutor pentru această iarnă pentru milioane de români care au un venit mediu, care au un consum mediu, atât la gaze naturale, cât şi la energie electrică, şi vom veni săptămâna aceasta cu o propunere (...) Dacă e vorba de familiile cu un membru de familie, plafonul de venituri este de 1.444 de lei, dacă e vorba de familiile cu mai mulţi membri de familie plafonul este de 810 de lei pentru un membru de familie. Vorbim de venituri lunare. Ei pot să obţină aşa: 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică şi 160 de lei pentru lemne de foc", a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a precizat, însă, că "există mai multe dispute pe data de intrare în funcţiune a acestei legi", dar că Legea consumatorului vulnerabil ar urma să fie aprobată prin ordonanță de urgență, pentru această iarnă, cel mai probabil pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie.

Citit 3441 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.