Poliția vine neinvitată la nunți și cumetrii, pentru a sancţiona chefurile încheiate în zori

Poliția vine neinvitată la nunți și cumetrii, pentru a sancţiona chefurile încheiate în zori
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Mulți dintre gălățenii care au avut un eveniment la finele săptămânii trecute au avut parte de invitați nepoftiți. Polițiștii, jandarmii și inspectorii de muncă au verificat peste 120 de locații, inclusiv saloane unde aveau loc nunți, botezuri sau alte evenimente, și au constatat că nu în toate cazurile petrecerile se terminau la ora legală, 2,00.

Pe măsură ce valul patru al pandemiei își arată tot mai accelerat efectele, autoritățile cu atribuții de control strâng din nou rândurile și le reamintesc gălățenilor că libertățile sunt din ce în ce mai limitate, odată cu creșterea numărului de contaminări. Numai la finele săptămânii trecute, timp de trei zile în care cei care voiau să marcheze, cât mai e cald și "liber", un eveniment special din viața lor, au avut surpriza ca la petrecere să apară și invitați nepoftiți.

Peste o sută de polițiști, zeci de jandarmi și inspectori de muncă au verificat, în perioada 17-20 septembrie, în plin sezon, 125 de localuri publice, de la terase la baruri, neomițându-le mai ales pe cele care găzduiau petreceri cu număr mare de invitați. Mai multe chefuri au fost "sparte", pentru că invitații nu s-au dat duși nici după ora-limită, impusă de lege.

"La un număr de nouă restaurante s-a stabilit faptul că nu a fost respectată ora 2,00 ca oră de finalizare a evenimentului, motiv pentru care s-a procedat la legitimarea persoanelor ce se aflau în acel moment în locația respectivă, identificarea organizatorilor precum și a administratorilor spațiilor. S-au întocmit acte de constatare ce au fost înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă, instituție competentă pentru luarea măsurilor legale, conform prevederilor Legii 55/2020 și a Anexei nr. 3 a H.G. 932/2021", a explicat ag. șef. principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Conform actelor normative menționate, sancțiunile vor fi aplicate de inspectorii de muncă, vizați fiind organizatorii evenimentelor și administratorii localurilor. Amenzile pot ajunge, în astfel de cazuri, până la 5.000 de lei.

Controalele privind măsurile de limitare a efectelor pandemiei vor continua în perioada următoare, vizate fiind nu doar evenimentele care adună un număr mare de persoane, ci și locurile aglomerate: piețe, centre comerciale și mijloace de transport în comun.

Citit 5059 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.