Cu lanţul de gât, în faţa Guvernului

Cu lanţul de gât, în faţa Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionarii gălăţeni s-au aflat, ieri, şi la Bucureşti. Aşa cum programase, liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader (FOTO), însoţit de aproximativ 50 de vârstnici, a plecat ieri dimineaţă, de la ora 5.00, din Galaţi, pentru ca la ora 10.00 să se afle în faţa Palatului Victoria.

Vârstnicii au protestat acolo, agitând pancarte şi legându-se demonstrativ, unii de alţii, cu lanţuri de fier în jurul gâturilor.

„Alături de noi au venit bucureştenii, dar şi pensionarii de la Giurgiu, Cernavodă şi Ploieşti. Bucureştenii ne-au spus că ar trebui să aducem în Capitală toate sindicatele”.

„Din păcate, protestul nostru a fost ignorat de autorităţi. Nu a ieşit nimeni de la Guvern să stea de vorbă cu noi şi nici nu ne-a invitat nimeni înăuntru”, ne-a declarat, dezamăgit, liderul alianţei, Cristea Toader.

Acesta însă spune că nu va renunţa la acţiunile de protest. „Avem deja depusă cerere pentru obţinerea de autorizaţie, în vederea organizării unui protest pe data de 21 iunie, la Bucureşti”.

„La acest protest voi invita să ni se alăture toate sindicatele, şi cei de la bugetari şi cei de la privat. Aş vrea să se adune în jur de 3-4.000 de oameni”.

„Vrem să protestăm, în primă fază, în faţă la Cotroceni. Aş vrea ca domnul preşedinte Băsescu să vină în mijlocul nostru şi să ne explice de ce a făcut crima asta faţă de pensionari”.

„Îi garantez eu că nu se va întâmpla nimic cu dânsul, dar numai să vină în mijlocul nostru…”.

„Dacă nu va veni domnul Băsescu, vom merge în Parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului şi dacă vor vrea jandarmii să ne îndepărteze de acolo, ne legăm cu lanţuri de copaci!”, ne-a mai spus Cristea Toader.

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.