Maşini de fiţe pe Faleza Inferioară

Maşini de fiţe pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean sesizează Primăria cu privire la maşinile de „şmecheri” care se plimbă pe Faleza Inferioară, cu sprijinul poliţiştilor comunitari * Legal, maşinile pot intra pe Faleza Inferioară numai cu permis, altfel se dă amendă de 500 de lei *

Pe adresa Primăriei, de curând, un gălăţean a postat un mesaj: “Astăzi, în jurul orei 10, când am intrat pe faleză, pe la bariera de la bac, am văzut doi agenţi ai Poliţiei Comunitare sărind ca arşi, gest demn de o cauză mai bună, pentru că de bariera s-a apropiat un mastodont ce pentru unii înseamnă maşină de uz personal care ne-a blagoslovit cu un damf de gaze de motorina arsă şi dacă n-aveam agilitatea necesară să mă feresc din calea ei, probabil m-ar fi şters destul să-mi aduc aminte pentru o lungă perioada de timp că am fost pe faleză”.

Întrebându-i respectuos pe unul dintre cei doi agenţi care se luptau cu bariera cine se află în acea maşina mi s-a răspuns tot politicos că este a patronului de la restaurantul terestru din apropierea bacului şi că are aprobarea Primăriei să intre pe faleză”.

„Mi-am continuat apoi drumul pe faleză. În apropierea restaurantelor plutitoare trona o maşină parcată ostentativ ţinând cu tot dinadinsul să nu cumva să treacă neobservată. M-am bucurat când am văzut veşnicul Volkswagen roşu parcat la locul lui în apropierea spaţiului de joacă pentru copii, altfel aş fi crezut că cei în drept chiar ar fi luat în serios cerinţele mele şi nu numai ale mele”.

„În sfârşit apropiindu-mă de bariera din port, trei agenţi de astă dată (bineînţeles pe aici intră mai multe maşini şi este nevoie de forţă de muncă suplimentară) discutau de cca 20 de minute probleme grele”.

„Din păcate a trebuit să-şi întrerupă discuţiile pentru că de pe faleză se apropia în trombă bolidul pe care-l văzusem parcat la restaurantul plutitor”.

În loc de concluzii

Purtătoarea de cuvânt, Nicoleta Manole, ne-a declarat că „accesul autovehiculelor pe Faleza Inferioară este interzis, cu excepţia celor care deservesc restaurantele de acolo. Există hotărârea de Consiliul Local nr. 368 care, la art. 17, prevede clar în ce condiţii se acordă permisele de liberă trecere chiar şi pe faleză”.

Hotărârea arată că un astfel de permis este semnat doar de primar sau de „viceprimarul de resort”, este eliberat contra cost, pentru societăţile private şi gratuit pentru societăţile locale.

La articolul 17 chiar se precizează că „nu este permis accesul în acelaşi timp a mai mult de un autovehicul pentru fiecare societate care are punctul de lucru pe faleza inferioară”.

În plus, sunt şi alte reguli: maşinile societăţilor care deţin terasele de pe faleză pot intra cu permise, pe faleză, în timpul săptămânii, de la ora 8 la 14 (sâmbătă şi duminică doar până la 12) şi pot rămâne acolo cât vor, în intervalul orar. Pot veni şi peste aceste ore, dar nu pot rămâne pe faleză mai mult de 15 minute!

Cât priveşte maşinile care aduc marfă, permisul le dă voie să staţioneze pe Faleză cât vor!

Fără permis, plimbarea cu maşina pe faleza inferioară „costă” 500 de lei (amenda).

Concluzia? “Şmecherii falezei” sunt aşa de necăjiţi (că, deh!, e criză!) încât îşi cară cutiile cu bere şi sticlele de suc cu propriile maşini de fiţe!

Citit 1121 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.