La Galați, urmează restricții de noapte în weekend. Măsuri în urma creșterii ratei de infectare la peste 6 la mie
Foto: Marian Calestru

La Galați, urmează restricții de noapte în weekend. Măsuri în urma creșterii ratei de infectare la peste 6 la mie
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Miercuri, 13 octombrie, rata de infectare SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile din municipiul Galați a depășit 6/1.000 de locuitori, pentru prima oară în acest val 4 al pandemiei, ajungând, mai exact, la 6,36‰. O situație similară o regăsim și la Tecuci: 6,25‰.

În aceste condiții, conform legislației în vigoare, se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1.090 din 6 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma creșterii incidenței, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență are, tot conform legii, termen de 48 de ore pentru a se întruni și a stabili aceste măsuri.

Mai exact, în afară de purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise, municipiul reședință de județ va intra în "zona" restricțiilor de weekend. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică activitatea operatorilor economici se va încheia la ora 22,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de carburanți, putând fi efectuate doar livrări la domiciliu. În plus, circulația persoanelor va fi interzisă între orele 20,00 și 5,00, fiind permisă doar pentru a merge la muncă, asistență medicală sau alte situații urgente. De la această interdicție sunt exceptate persoanele complet vaccinate sau trecute prin boală în ultimele șase luni, posesoare ale certificatului verde COVID-19.

Miercuri, comunele limitrofe, Șendreni și Vânători, prezentau, conform datelor Prefecturii, o incidență de peste 7,5/1.000 de locuitori, în aceste localități impunându-se deja restricțiile de mai sus pe întreaga durată a săptămânii. Alte 15 comune și orașul Târgu Bujor se află în scenariul roșu al pandemiei, numărul cazurilor de infectare COVID-19 în ultimele 14 zile fiind cuprins între 3 și 6/1.000 de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Record absolut de decese în pandemie de COVID-19. 18 pacienți în stare gravă au pierdut lupta cu boala

Citit 16565 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.