Azi, concert umanitar dedicat Elizei

Azi, concert umanitar dedicat Elizei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, sensibilizaţi de cazul unei colege de la Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”, vă aşteaptă astăzi, 9 iunie, la un concert umanitar dedicat tinerei.

Eliza are 17 ani, este în clasa a X-a şi, în ciuda vârstei fragede, este nevoită să ducă în spate toate grijile unei familii, la fel ca un adult.

Tatăl ei este plecat la muncă în străinătate, iar mama lor are mai multe probleme de sănătate (pancreatită acută, ficatul mărit, diabet, hipertensiune, probleme la rinichi).

Ceilalţi fraţi ai ei (în total sunt 7 copii) sunt plecaţi fie în străinătate, fie la studii, la Iaşi. Eliza are grijă de fratele mai mic, în vârstă de 14 ani. Singurul venit al fetei este pensia mamei şi cei 200 de euro pe care îi  trimite tatăl ei de peste graniţă.

Într-o scrisoare adresată celor care i-au întins până acum o mână de ajutor, fata şi-a pus gândurile pe tavă.

„Din cauza faptului că mama nu se poate deplasa decât parţial, toată responsabilitatea a rămas pe umerii mei: curăţenia, grija pentru fratele meu la şcoală, mâncare şi plata datoriilor etc”.

„În ciuda piedicilor ce se ivesc, îmi doresc cu toată inima să continui liceul, să termin studiile, deoarece realizez că mi se oferă o şansă extraordinară de a învăţa la Colegiul „Cuza”, cu perspective serioase. Această şansă o văd ca pe o speranţă pentru viitor, ca pe un semn de la Dumnezeu de a nu mă lăsa bătută”, scrie tânăra, mulţumindu-le tuturor.

Cei care vor să o ajute pe Eliza pot cumpăra un bilet (în valoare de 5 lei) la concertul umanitar care are loc astăzi, de la ora 17, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Biletele se găsesc la Liceul de Artă, dar pot fi cumpărate şi înainte de concert, de la organizatori.

Citit 767 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.