De Sărbători, inspectorii DSVSA lucrează pe teren

De Sărbători, inspectorii DSVSA lucrează pe teren
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În scopul prevenirii apariției unor eventuale toxiinfecții alimentare, sau boli determinate de ingestia de alimente, datorate nerespectării prevederilor legale, reprezentanții Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galați au întreprins și întreprind în această perioadă premergătoare Sărbătorilor de Iarnă acțiuni de control oficial în carmangerii, măcelării, laboratoare de cofetărie-patiserie, unități de alimentație publică și în piețele agroalimentare.

Totodată, sunt organizate acțiuni de verificare a mișcărilor de animale vii pe drumurile publice, dar și controale în trafic pentru verificarea condițiilor de bunăstare a animalelor, împreună cu reprezentanți ai altor instituții.

Până în prezent, conform raportului înaintat Instituției Prefectului, inspectorii din cadrul DSVSA au efectuat 212 acțiuni de control. În urma verificărilor au fost constatate neconformităţi, sancţionate contravențional prin nouă amenzi cu o valoare totală de 35.600 lei, dar și cu patru avertismente, iar aceste acțiuni de control oficial vor continua până la începutul anului viitor.

În plus, este asigurată permanența la sediile circumscripțiilor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor, acolo unde sunt afișate programul de efectuare a examenelor trichineloscopice directe, numele si prenumele personalului de specialitate care va efectua aceste examene, precum si numerele de telefon la care se pot solicita informații referitoare la modul de recoltare si prezentare a probelor de țesut muscular, sau se pot face sesizări/reclamații. Astfel, în zilele lucrătoare este asigurată permanența în intervalul orar 8,00 – 17,00, iar în weekend între orele 7,00 și 13,00.

Citit 954 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.