Ionel Necula a primit în dar o nouă viaţă

Ionel Necula a primit în dar o nouă viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul Avans Ucrom, Mihai Ţimpău (FOTO 2), i-a oferit serviciu şi locuinţă unui gălăţean năpăstuit al cărui caz v-a fost prezentat în urmă cu două săptămâni de „Viaţa liberă” * „Am zis să-l ajutăm pentru că toţi promit, dar nimeni nu face de fapt nimic” * Omul va locui în două odăi proaspăt renovate, dotate cu utilităţile aferente, şi va munci pentru firma gălăţeană *

Ne-am bucurat să aflăm că, în plină criză financiară, mai sunt printre noi şi gălăţeni cu suflet mare, care n-au uitat să se bucure de zâmbetul oamenilor cărora le oferă noi şanse la o viaţă normală.

Printre poveştile de viaţă ale gălăţenilor doborâţi de sărăcie pe care vi le-am prezentat în ediţia ziarului nostru de pe 4 iunie se număra şi cea a lui Ionel Necula.

Bărbatul are 57 de ani şi trei calificări – dulgher, şofer de utilaj industrial şi agent de pază. A muncit o viaţă, dar soarta i-a fost potrivnică.

Rămas şi fără serviciu şi fără locuinţă, bărbatul cerea ajutorul oricui, promiţând chiar că va munci în schimbul găzduirii şi hranei. Din fericire, un om i-a înţeles necazul şi l-a ajutat.

„Vreau să-l ajut!”

Impresionat de povestea gălăţeanului care, după o viaţă de muncă, se luptă zilnic din răsputeri pentru supravieţuire, directorul general al Avans Ucrom, Mihai Ţimpău, s-a oferit să îi dea lui Ionel Necula o nouă şansă.

Marţi, în jurul orei 12, alături de o echipă a „Vieţii libere”, gălăţeanul aflat în nevoie a venit la sediul firmei pentru care va lucra de azi înainte. Şi-a cunoscut şi binefăcătorul -  pe directorul Mihai Ţimpău -  care  ne-a şi explicat, în câteva cuvinte, alegerea pe care a făcut-o:

„Pot să vă spun clar că afacerile nu-mi mai merg ca altă dată. Am scăzut mult la capitolul vânzări, dar sunt în continuare posturi pe care nu pot să le tai. Aşa că, după ce i-am văzut povestea lui Ionel Necula în ziar, m-am gândit că, dacă tot am nevoie de un angajat, ar fi bine cel mai bine să îl ajut pe el”.

Cu ce s-a ales gălăţeanul năpăstuit?

„Îi ofer lui Ionel Necula un serviciu, cu salariul minim pe economie. Am nevoie aici, la firmă, de un fel de intendent - un om care să aibă grijă şi de sediu, dar şi de diverse alte probleme care pot apărea. În plus, îi ofer cazare aici”.

„Am două camere renovate de curând, cu tot ceea ce-i trebuie unui om ca să locuiască: parchet, ceva mobilă, aragaz  şi încălzire pe centrală termică. Are şi baie amenajată corespunzător, unde va găsi evident chiuvetă, dar şi duş şi boiler – deci apă caldă şi rece la orice oră. Şi deh, s-o mai găsi pe acolo şi ceva în plus de mâncare sau ce va mai fi necesar…”, spune Mihai Ţimpău.

„O să vedeţi, n-o să vă fac de ruşine!”

Lui Ionel Necula i s-a luminat privirea atunci când a înţeles ce dar a primit. Nu-l mai aşteaptă de acum sărăcia lucie, ci un trai pe care la 57 de ani poate să şi-l modeleze din nou.

Va avea un salariu, o locuinţă şi mai ales ocazia să demonstreze că poate să facă treabă bună, atunci când i se oferă o şansă. „De miercuri vii să vedem ce acte ne trebuie şi gata, te apuci de treabă!”, îi spune noul său director. 

Ionel Necula se apleacă uşor şi-i promite că o să facă tot ce-i stă în putinţă ca să nu dezamăgească pe nimeni. E fericit şi parcă simte că are un viitor, acum că lumea l-a acceptat din nou şi nu mai e ca o frunză în bătaia vântului.

Citit 1675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.