Bacalaureat Internaţional

Bacalaureat Internaţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de la trei instituţii şcolare gălăţene ar putea susţine, în curând, Bacalaureatul internaţional, un examen implementat în mai puţin de cinci licee din România.

În clasele a XI-a şi a XII-a, elevii care aleg să dea acest tip de examen vor studia alte discipline, după o programă specială, cu accent pe o limbă străină, de regulă engleza.

În schimb, diploma le oferă absolvenţilor avantaj la admiterea într-o universitate din străinătate. „Grupul Şcolar Industrial „Metalurgic”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi-au exprimat deja opţiunea de intrare în program.

Asta înseamnă că, timp de doi ani, profesorii de diferite discipline vor fi formaţi de specialiştii de la The International Baccalaureate. De asemenea, elevii vor fi instruiţi ce presupune noua programă şi examenul de final.

Cele trei şcoli trebuie mai întâi să treacă de un proces de evaluare şi de acreditare, proces pentru care trebuie să plătească o taxă”, ne-a spus inspectorul şcolar de limba engleză, Doina Ghiser.

Ca urmare, primul bacalaureat internaţional ar putea fi susţinut de elevii aflaţi acum în clasa a X-a la cele trei licee deja înscrise în program. În acest moment, elevii gălăţeni pot opta doar pentru bacalaureatul francofon, dacă învaţă la colegiile „Cuza” sau Economic.

Astăzi, un reprezentant al The International Baccalaureate se va afla la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, tocmai pentru a oferi detalii despre acest program.                                                              

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.