Notele maxime de la testările naţionale au rămas neştirbite

Notele maxime de la testările naţionale au rămas neştirbite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La solicitarea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, inspectorii de specialitate au verificat toate notele de 10 primite de elevii de clasa a VIII-a la testările naţionale de la română şi matematică de pe primul şi al doilea semestru. În general, verificările au confirmat valoarea reală a elevilor, dar unii corectori au umflat, voit sau nu, câteva note.

„Au fost reevaluate aproximativ 200 de lucrări la limba şi literatura română şi alte în jur de 180 de teze la matematică. S-au găsit doar câteva diferenţe de zeci de sutimi, însă niciuna peste un punct”.

„Cea mai mare diferenţă, găsită la o teză de română, a fost de 60 de sutimi. Cum evaluarea iniţială a aparţinut profesorilor de la clasă, aceştia au fost influenţaţi, probabil, şi de ierarhia proprie fiecărui colectiv, de aici şi diferenţele”, ne-a declarat Onuţ Atanasiu (FOTO), inspector şcolar general adjunct.

În final, nota nu a suferit modificări, elevii intrând în ierarhia judeţeană a mediilor de admitere la liceu cu zecele neştirbit.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.