Topul absolvenţilor de gimnaziu

Topul absolvenţilor de gimnaziu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nicio medie de admitere de 10 curat *Prima, o elevă cu media 9,99 * Un loc pentru toată lumea - aproape 5.500 de absolvenţi de gimnaziu, înainte de corigenţe, şi 6.000 de locuri la clasa a IX-a *

Cei mai buni elevi din judeţul Galaţi, cele mai mari medii de la gimnaziu, şcolile generale cu cei mai mulţi absolvenţi de top. Ierarhia mediilor de admitere în clasa a IX-a, realizată cu absolvenţii de gimnaziu şi afişată public, stabileşte ierarhii valorice neoficiale şi între şcoli.

Clasamentul pe judeţ, afişat pe siteul Ministerului Educaţiei şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, poate fi accesat şi de pe www.viata-libera.ro.

Extreme

În acest an, niciunul dintre cei 16 absolvenţi de gimnaziu care a terminat şcoala cu nota 10 nu a reuşit să obţină note maxime la toate tezele unice şi la toate testele naţionale.

Singurului elev gălăţean notat cu 10 la examenele de română şi matematică din clasele a VII-a şi a VIII-a (Diana Mihaela Peneş, de la Şcoala 13) i-au lipsit doar trei sutimi ca să încheie gimnaziul la fel.

Prima pe listă este Ana-Elena Nistor, absolventă a Şcolii nr. 24, ea concurând pentru un loc la liceu cu media 9,99.

În total, avem 350 de absolvenţi cu medii de admitere de la 9,50 în sus, adică nu mai puţin de 14 clase de elevi unul şi unul.

Crema o iau însă cei 33 de gălăţeni cu medii de admitere de la 9,90 în sus. Cu asemenea medii, ei vor ţinti tot spre cele mai bune licee  din Galaţi.

La cealaltă extremă sunt elevii cu note de 1 sau 2 la teze şi testări, a căror medie de admitere poate să fie şi 3,98, ca aceea a ultimului clasat în ierarhia judeţeană.

Primii trei elevi de la sat

Prima absolventă din mediul rural în acelaşi top este o elevă de la Şcoala Gimnazială Hanu Conachi, Lavinia-Georgiana Dămăceanu, cu media de admitere 9,95, urmată de Iuliana Bulancea (media 9,91), de la Şcoala de Arte şi Meserii Corod, şi de Costina Matei (tot media 9,91), de la Şcoala Gimnazială Priponeşti.

Sfaturi la înscriere

Cei aproximativ 5.500 de absolvenţi gălăţeni de clasa a VIII-a urmează să decidă zilele acestea pe ce drum îşi continuă viaţa. Că au medii aproape de 10 sau numai de 4, ei pot fi siguri că „prind” unul dintre cele 6.000 de locuri disponibile la clasa a IX-a.

Asta dacă vor completa suficiente opţiuni pe fişa de înscriere la admitere. Câteva sfaturi bune la completarea fişelor de opţiuni puteţi citi şi aici.

Rezultatele admiterii, adică locul unde va învăţa fiecare candidat, din septembrie, se vor afla vineri, 2 iulie.

CITEŞTE AICI Ghidul Admiterii 2010

CITEŞTE AICI: Locurile la zi în învăţământul liceal, anul şcolar 2010 - 2011

În pregătire, un alt tip de admitere

Proiectul Legii Educaţiei Naţionale, aflat în dezbatere în Parlament, stabileşte o altă modalitate de admitere, care, cel mai probabil, nu se va aplica de anul viitor. Dacă numărul de candidaţi nu depăşeşte numărul locurilor oferite de liceu, admiterea se va realiza pe baza Portofoliului educaţional al elevului. Dacă numărul de candidaţi este mai mare decât al locurilor, se iau în calcul, în proporţie de 70 la sută, Portofoliul educaţional, media de absolvire a gimnaziului şi media la probele de la evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a IX-a (clasă care ar urma să treacă la gimnaziu) şi, în proporţie de 30 la sută, nota la disciplina de admitere stabilită de liceu.

Citit 2868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.