Mulţumiri medicilor de la Spitalul Militar

Mulţumiri medicilor de la Spitalul Militar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă actuala criză financiară cu care se confruntă sistemul sanitar gălăţean îi face pe mulţi dintre pacienţi să toace mărunt din buze atunci când merg la medic, mai există şi excepţii.

Zilele trecute, ne-a vizitat la redacţie doamna Aristiţa Dumbravă, în vârstă de 72 de ani. Gălăţeanca ne-a povestit că a fost internată, în urmă cu puţină vreme, la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” şi că modul în care a fost tratată a lăsat-o fără cuvinte.

„Nu m-am aşteptat niciodată ca medicii şi asistentele dintr-un spital să se poarte atât de frumos cu mine”, spune cititoarea noastră. Iată şi mesajul pe care Aristiţa Dumbravă a ţinut neapărat să îl facă public.

„Un climat  benefic pentru pacient”

„Până la vârsta de 72 de ani, am mai fost internată o singură dată, pentru trei zile, aşa că abia perioada de 12 zile petrecută la Spitalul Militar poate fi numită cu adevărat spitalizare”.

„Pe durata şederii mele în salon, înainte şi după operaţia uşoară pe care am suferit-o, am întâlnit femei cu probleme de sănătate mult mai grave decât ale mele. Unele dintre ele suferiseră chiar intervenţii complicate”.

„Totuşi, datorită atmosferei vesele întreţinute de personalul medical din întreg spitalul, toate erau optimiste şi spuneau că recuperarea se face lin şi fără durere, la fel cum decurseseră de altfel şi intervenţiile chirurgicale la care fuseseră supuse”.

„Mi-a rămas în minte cazul unei femei care a suferit o intervenţie foarte grea şi pe care am revăzut-o peste doar 10 zile, în parc, deplasându-se pe propriile picioare şi aducându-le mulţumiri medicilor care au făcut în aşa fel încât refacerea fizică să îi fie grabnică”.

„Nu ştiu la ce se gândesc gălăţenii atunci când aud vorbind de Spitalul Militar, dar eu pot să vă spun cu siguranţă, din proprie experienţă, că este un loc în care îşi desfăşoară activitatea profesionişti adevăraţi. Afirmaţia este valabilă şi atunci când vine vorba despre medici şi când vorbim despre asistente şi celelalte categorii de personal”, scrie cititoarea noastră.

„Mulţumiri dumneavoastră, tuturor!”

„Aş dori să le aduc mulţumiri deosebite, prin intermediul acestui mesaj din cotidianul dumneavoastră, medicilor care au avut grijă ca starea mea de sănătate să se îmbunătăţească simţitor: dr. Mereuţă, dr. Oprea şi dr. Teodorescu”.

„De asemenea, aş dori să le mulţumesc tuturor celorlalte cadre medicale care au făcut ca perioada de spitalizare pe care am petrecut-o acolo să treacă repede şi să nu lase nici un fel de urme neplăcute. Nu în ultimul rând, aş dori să le mulţumesc tuturor membrilor colectivului Spitalului Militar din Galaţi pentru modul în care înţeleg să se pună în slujba gălăţenilor”, încheie gălăţeanca plăcut impresionată de serviciile Spitalului Militar.

Ne bucurăm să vedem că, într-o perioadă atât de dificilă, relaţia dintre unii pacienţi şi medicii lor este cea firească, bazată pe respect şi recunoştinţă. Din nefericire, în ultima perioadă tot mai puţini cititori ne vizitează la redacţie, cu astfel de scrisori de mulţumiri.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.