Preotul Cornel Păduraru, noul protopop de Tecuci

Preotul Cornel Păduraru, noul protopop de Tecuci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Joi, 3 martie 2022, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a instalat un nou protoiereu pentru protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Tecuci.

”În deschiderea ceremoniei de hirotesie, ierarhul Dunării de Jos şi noul protoiereu au săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului în faţa Icoanei Maicii Domnului, în prezenţa clericilor din cadrul acestui protopopiat. După cuvenitele rugăciuni, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian l-a hirotesit în demnitatea de protoiereu pe seama Protoieriei Tecuci pe preotul Cornel Păduraru de la Parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi. Chiriarhul Dunării de Jos i-a oferit noului protoiereu de Tecuci însemnele acestei demnităţi, după care a fost semnată gramata chiriarhală şi au fost rostite cuvântările specifice acestui moment festiv”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiescopiei Dunărea de Jos.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Înalt prea Sfinţia Sa a vorbit despre desemnarea celor cinci noi protoierei în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca o chemare la sporită şi împreună lucrare cu cei care i-au precedat în această activitate şi cu toţi preoţii jertfelnici din eparhie.

Ierarhul a mai arătat că programul de rugăciune şi de filantropie din pandemie trebuie să fie transferat acum pentru pacea în lume, armonie şi reînvierea dragostei între semeni.

De asemenea, Înalt Prea Sfinţia Sa i-a mulţumit preotului Gheorghe Joghiu, fostul protopop de Tecuci, pentru întreaga activitate misionară desfăşurată în cei 23 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Noul protoiereu i-a mulţumit ierarhului locului pentru încrederea acordată şi chemarea la această nouă responsabilitate, arătându-şi disponibilitatea pentru lucrare misionară eficientă şi adaptată cât mai bine contextului actual din societatea noastră.

Preotul Valentin Rădoi este noul protopop de Galați. Detalii

Citit 1358 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.