Spitalele gălăţene - preluate cu tot cu datorii?

Spitalele gălăţene - preluate cu tot cu datorii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în majoritatea municipiilor şi judeţelor s-au fixat deja datele şedinţelor de Consilii Locale şi respectiv Consilii Judeţene pe durata cărora se va finaliza procesul de descentralizare în Sănătate.

Vă reamintim că, în cazul Galaţiului, Consiliul Local ar urma să preia Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Maternitatea „Buna Vestire”, în timp ce Consiliul Judeţului ar urma să devină noul administrator al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, al Spitalului de Pneumoftiziologie, al celui de Boli Infecţioase şi al celui de la Iveşti.

Se pare că aceste preluări sunt programate să aibă loc în şedinţele de Consiliu Local şi Judeţean de săptămâna viitoare. Întrebarea este: vor fi preluate spitalele cu tot cu datorii sau se va aştepta dovada faptului că ministerul a plătit până la ultimul ban, aşa cum a promis?

După cum „Viaţa liberă” a mai scris, potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, datoriile spitalelor gălăţene se ridică la circa 350 de milioane de lei, dintre care 210 milioane de lei sunt acumulate de Spitalul Clinic de Urgenţă.

Rămâne de văzut, deci, dacă autorităţile locale vor prelua şi datoriile, bazându-se pe faptul că ministerul va plăti până la urmă sau va cere întâi dovada plăţii. Asta în cazul în care ministerul nu va scoate din joben cele 350 de milioane până la începerea şedinţelor de consilii…

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.