Evaluările profesorilor, luate la puricat

Evaluările profesorilor, luate la puricat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Absolvenţii de gimnaziu din 2010 au atins un record: medii maxime *

În urma articolului „Calitatea învăţământului – Elevi „valoroşi” cu note artificiale”, publicat de „Viaţa liberă”, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi va analiza cazurile în care diferenţele între media multianuală de la gimnaziu şi notele de la examenele naţionale este foarte mare.

„Vrem să vedem dacă există o corelaţie pozitivă sau una negativă între aceste medii de la examinările naţionale şi media multianuală de absolvire a claselor V-VIII. Dacă vom găsi discrepanţe mari şi dacă nu este vorba despre incidente izolate, atunci avem o problemă. Ne interesează, de asemenea, şi cazurile elevilor care au terminat gimnaziul cu media 10”, ne-a declarat inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, care a mai spus că va face publice rezultatele analizei.

Din ierarhia judeţeană cu mediile de admitere la liceu reiese că mai multe zeci de elevi au obţinut, la examenele naţionale de română şi matematică din clasele a VII-a şi a VIII-a, note cu cel puţin două puncte mai mici decât media multianuală de la sfârşitul gimnaziului.

Record de absolvenţi cu zece pe linie

De asemenea, în acest an şcolar, nu mai puţin de 16 elevi au terminat gimnaziul cu zece pe linie. Numărul celor care au terminat clasele V-VIII cu media zece a crescut simţitor în ultimii ani, asta în timp ce populaţia şcolară a fost în descreştere uşoară.

Astfel, în 2005, un sigur elev termina gimnaziul cu zece curat, în 2006, în această situaţie erau 3 absolvenţi, în 2007 alţi 7, în 2008 cu unul mai mult decât în anul precedent, în 2009 erau 13 elevi care se puteau lăuda că au obţinut numai medii de zece în gimnaziu. Generaţia actuală a atins un record: 16 absolvenţi cu zece pe linie.

Explicaţie foto: Tezele cu subiect unic din clasa a VII-a şi evaluările naţionale de la a VIII-a au fost corectate de profesorii de la clasă ai elevului

Citit 1599 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.