Româna dă startul la bacalaureat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 5.700 de absolvenţi gălăţeni de liceu sunt aşteptaţi astăzi la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la limba şi literatura română.

Examenul se va desfăşura în 15 centre din Galaţi şi Tecuci, iar lucrările candidaţilor vor fi corectate în şapte centre de evaluare.

Componenţa comisiilor de bacalaureat din fiecare centru de examen şi de evaluare s-a stabilit ieri, în urma tragerii la sorţi publice, desfăşurate la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Proba cu cei mai mulţi candidaţi

Cei mai mulţi candidaţi, 5050, s-au înscris la examenul de astăzi, la limba şi literatura română. Restul, până la 5734, sunt absolvenţi din seriile anterioare, care au solicitat evaluarea la diferite probe.

Miercuri urmează examenul obligatoriu dintr-o disciplină a profilului, la matematică sau la istorie. Candidaţii îşi încheie socotelile cu bacalaureatul vineri, după proba la alegere dintre materiile specifice profilului.

La această ultimă probă, cei mai mulţi absolvenţi au ales să fie evaluaţi la biologie (2124) şi geografie (1567), iar cei mai puţini candidaţi au optat pentru filosofie (33), psihologie (37), logică şi argumentare (31).

În cele trei zile de examen, probele încep la ora 9,00, iar candidaţii sunt aşteptaţi să intre în săli începând cu 7,30, dar nu mai târziu de ora 8,30. În acest an, Ministerul Educaţiei nu a mai făcut publice variante de subiecte pentru probele de examen.

Două cazuri speciale

La solicitarea lor, doi candidaţi cu dizabilităţi motorii vor susţine examenul în condiţii speciale, la centrele de examinare de la Colegiul Economic „Virgil Madgeanu” şi de la Grupul Şcolar „Radu Negru”. Ei îşi vor redacta lucrările într-un interval mai mare de timp decât ceilalţi candidaţi.

Rezultatele vor fi afişate la centrele de examen şi pe pagina de internet www.bacalaureat.edu.ro. duminică, 4 iulie. Cei care se consideră nedreptăţiţi pot face contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00.

Citit 880 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.