Creștinii gălățeni s-au închinat la racla cu o părticică din Sfânta Cruce

Creștinii gălățeni s-au închinat la racla cu o părticică din Sfânta Cruce
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În duminica Sfintei Cruci, creștinii prezenți la slujba ținută la Catedrala arhiepiscopală din Galați au putut să se închine la racla ce adăpostește o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei.

”După ce racla a fost aşezată în pronaosul catedralei, ierarhul Dunării de Jos, înconjurat de soborul de clerici, a săvârşit rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare şi a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Pe parcursul slujbei, mulţi credincioşi s-au rugat şi s-au închinat cu credinţă şi multă evlavie cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci. La momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Casian a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Marcu, în care se vorbește despre lepădarea de sine, asumarea crucii și urmarea lui Hristos pentru dobândirea mântuirii.

Părintele Arhiepiscop a arătat că Sfânta Cruce este mereu în viaţa creştinilor o prezenţă sfinţitoare şi biruitoare a tuturor încercărilor.

În această importantă zi din perioada Postului Mare au avut loc și prin numeroase activități filantropice în cadrul unor spitale, aziluri de bătrâni, cămine de copii, penitenciare - înţelese ca ”prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri”.

Citit 1647 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.