Recompense pentru olimpici

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorii au adoptat o propunere legislativă prin care se introduce recompensarea financiară a elevilor premianţi la olimpiadele internaţionale.

Olimpicii ar urma să primească sume raportate la salariul minim garantat pe economie, astfel: pentru locul I - cuantumul lunar al recompensei reprezintă echivalentul salariului minim garantat pe economie la data acordării acestuia, pentru premiul II - 75 la sută din salariul minim garantat, iar pentru premierul III - 50 la sută din aceeaşi valoare.

Conform AmosNews, recompensa financiară se acordă pentru o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare realizării performanţei şcolare.

Senatorii din Comisia de învăţământ au prevăzut că sumele necesare vor fi prevăzute anual în bugetul Ministerului Educaţiei, iar prevederile vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2011.

Senatul este prima cameră sesizată, astfel că decizia asupra conţinutului final al propunerii legislative a deputaţilor de la toate formaţiunile parlamentare aparţine Camerei.

Olimpicii internaţionali sunt recompensaţi şi în acest moment, dar cu sume diferite. De exemplu, anul trecut, Dan Dănăilă, de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, medaliat cu aur la Balcaniada Juniorilor la Matematică, a primit de la Ministerul Educaţiei 3.700 de lei. Cu aceeaşi sumă a fost recompensat şi profesorul care l-a pregătit la şcoală.

Citit 570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.