18 primării gălăţene au primit MICROBUZE ŞCOLARE NOI

18 primării gălăţene au primit MICROBUZE ŞCOLARE NOI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, acum câteva zile, două primării din judeţul Galaţi au primit câte un microbuz şcolar marca Opel, joi, în parcarea Patinoarului Artificial, alte 16 comune au devenit proprietare pe câte un autovehicul similar. Microbuzele vin ca urmare a unei campanii a Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice pentru a uşura accesul la şcoală a elevilor care locuiesc în mediul rural. Predarea cheilor microbuzelor către reprezentanţii primăriilor a făcut-o chiar ministrul dezvoltarii regionale şi administratiei publice, Liviu Dragnea, prezent, joi, la Galaţi.

 

 

În toamnă, la Galaţi vor ajunge alte 20 de microbuze. Cel puţin aşa promit autorităţile. Preţul unui autovehicul este de 26.000 de euro, iar cele 18 bucăţi primite de primăriile gălăţene costă în total 468.000 de euro. Primăriile care au primit ieri microbuze sunt Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Bereşti–Meria, Cosmeşti, Costache Negri, Fârţăneşti, Frumuşiţa, Fundeni, Jorăşti, Măstăcani, Nămoloasa, Poiana, Smârdan, Suceveni, Umbrăreşti, Vârlezi. Toate primăriile beneficiare sunt conduse de primari PSD, în afară de Bălăşeşti, unde primarul este din PRM.

„Era nevoie”

În total, până în acest moment, la nivelul judeţului Galaţi erau 68 de microbuze şcolare, în schimb, potrivit inspectorului general şcolar, Mioara Enache, mai bine de jumătate dintre acestea nu mai funcţionau din cauza vechimii. Conform primarilor Luca Ştefan (Costache Negri) şi Ion Nelu Munteanu (Frumuşiţa), microbuzele erau mai mult decât necesare. „Copiii făceau naveta la Liceul de la Pechea cu autoturisme sau cu maxi-taxi, pierdeau mult timp. Trebuiau să îşi adapteze programul după maxi–taxi.  Era nevoie de o astfel de maşină. Noi nu aveam posibilităţi să achiziţionăm un microbuz. Elevii parcurg o distanţă de 11 kilometri până la Liceul din Pechea. Acest microbuz va rezolva problema cu succes” primarul comunei Costache Negri, Ştefan Luca. Primarului din Frumuşiţa a precizat că avea în comună avea un microbuz, dar că acesta nu făcea faţă numărului mare de elevi.

Citit 2078 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.