Ieri a avut loc repartizarea la licee

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 120 de candidaţi au rămas pe dinafară *

Ieri, cu o zi înainte de data oficială din calendarul admiterii, absolvenţii de clasa a VIII-a au fost repartizaţi la licee, în funcţie de media de admitere şi de opţiunile lor.

Repartizarea computerizată a acestora a avut loc în jurul orei 16,00, siteul www.admitere.edu.ro, devenind, o bună bucată de vreme, aproape inaccesibil, din cauza numeroaselor solicitări ale candidaţilor din întreaga ţară.

Pentru că nu au nominalizat destule opţiuni pe fişa de înscriere, 120 de candidaţi au rămas, şi în acest an, nerepartizaţi, deşi locuri sunt destule.

Pentru unul dintre cele 6.000 de locuri la liceele gălăţene au concurat aproximativ 5500 de absolvenţi de gimnaziu. Dintre cei nerepartizaţi, trei au medii peste 7,00, iar doi dintre aceştia provin de la două dintre şcolile gimnaziale gălăţene cotate foarte bine, nr. 11 „Mihai Sadoveanu” şi nr. 28 „Mihai Eminescu”.

Majoritatea covârşitoare a celor care nu se regăsesc pe lista viitorilor boboci de liceu provin însă din mediul rural. Toţi cei 120 de absolvenţi rămaşi pe dinafară pot concura la următoarele etape de repartizare. Cât despre ceilalţi, declaraţi admişi, ei mai au o singură grijă: să se înscrie şi la secretariatul liceului unde au fost repartizaţi.

Citit 947 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.