Un primar călare pe jumătate de comună?!

Un primar călare pe jumătate de comună?!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Edilul Scânteieştiului, acuzat că… mută Primăria singur !  * Viceprimarul şi cetăţenii din satul Scânteieşti se plâng că primarul Gheorghe Bute şi-a mutat pur şi simplu biroul în satul Fântânele * Poliţia a fost sesizată * „Aşa ceva este inadmisibil!”, spune vicepreşedinta CJ, Tania Bogdan *

Un birou gol-goluţ

Ieri la amiază, curtea Primăriei comunei Scânteieşti era încă plină de lume: vreo cincizeci de femei şi bărbaţi de toate vârstele.

Sătenii reclamă că primarul Gheorghe Bute, şi aşa „scump la vedere”,  nu mai e! 

Fără să se consulte cu consilierii, fără vreo hotărâre a Consiliului Local, a pus oamenii din partidul său, PSD, să care mobilele şi dosarele în celălalt sat al comunei, ni s-au plâns ei.

Unii voiau să-l aştepte, poate o veni, iar un beneficiar al Legii venitului minim garantat ne-a spus chiar că asistaţii social vor picheta Primăria până se rezolvă lucrurile… 

Scandal: ieri, viceprimarul Iulian Ciprian Ilie (PNL)  a sesizat chiar postul de poliţie asupra scoaterii mobilelor şi dosarelor din Primărie.

„Numai frigiderul, atâta a mai rămas!”, ne-a spus un localnic despre biroul primarului, într-adevăr, acum gol-goluţ. „Vrea să distrugă comuna asta, să mute totul la Fântânele!”, ne-a strigat supărat un localnic, iar corul celorlalţi l-a acuzat pe edil că drumuri, scurgeri, curent electric şi apă nu sunt şi pentru ei, ci numai pentru satul Fântânele, unde şi-a dus primarul dosarele.  

La Primăria l-am găsit doar pe viceprimarul Ilie şi trei consilieri locali liberali. Am stat de vorbă cu ei, în sala de consiliu, am stat de vorbă şi cu oamenii supăraţi de afară, care se plângeau că toate finanţările externe, acţiunile gosodăreşti, toată atenţia, este acordată doar satului Fântânele, cu cei mai mulţi locuitori.

„De acolo primarul primeşte mai multe voturi”, explică viceprimarul. Pentru stabilirea unui echilibru mult mai exact, l-am sunat, de îndată ce ne-am întors la redacţie, pe primarul Gheorghe Bute, primar ales la al patrulea mandat, cu mai multe proiecte europene derulate. Din păcate, nu ne-a răspuns. Sperăm să o facă în zilele următoare...

Am vorbit atunci cu vicepreşedinta Consiliului Judeţului, liberala Tania Bogdan, familiarizată cu problema, din moment ce participase la şedinţa, publică, de miercuri, invitată de consilierii locali liberali din comună.

Iubire de Fântânele

Astăzi, vicepreşedinta CJ vine pentru a treia oară la o şedinţă de Consiliu la Scânteieşti. „Din discuţiile cu consilierii, am constatat faptul că există o preocupare inegală a primarului în raport cu investiţiile pentru cele două sate, ne-a spus vicepreşedinta. Că iubirea dlui primar este foarte mare pentru Fântânele, iar Scânteieştiul nu este deloc la inima lui, pentru că voturile nu-i vin de acolo. A recunoscut că îl interesează voturile de la Fântânele. Nu are de ce să fie îngrijorat – aşa a spus – dacă oamenii din Scântieşti sau consilierii care sunt în minoritate sunt supăraţi pe el.”

De altfel, la despărţire, miercuri, vicepreşedinta i-a urat primarului să obţină cât mai multe voturi de la Scânteieşti, tratându-i egal pe locuitorii de acolo. Consilierii din tabăra primarului, cei care locuiesc în Fântânele „sunt foarte mulţumiţi de cum se lucrează la primărie”, a mai constatat vicepreşedinta. 

„Am întâlnit în foarte multe comunităţi rurale pasiuni politice foarte mari, dar n-am întâlnit niciodată, nicăieri, ca un primar să-şi trateze inegal cetăţenii. Aşa ceva este inadmisibil!”  Vicepreşedinta consideră că nu este cazul să discute cu şefii de partid, ci cu primarul. Oricum, acesta a şi fost invitat în weekendul trecut la preşedintele PNL Galaţi, Victor Dobre, pentru negociere. Rezultatul…

Schimbare de destinaţie

Ştie UE ce se face cu banii ei?!

Primarul Gheorghe Bute îşi mută mobila şi dosarele, ne-a spus Iulian Ilie, viceprimarul comunei Scânteieşti, în satul Fântânele.

În sediul unui Centru educativ pentru copii săraci, proiect al Consiliului Local Scânteieşti şi Fundaţiei Împreună, cu cofinanţare CJ de peste 186.600 lei la o valoare totală de peste 460.000 lei, după cum scrie pe site-ul CJ.

Cum au trecut cinci ani de la aplicarea proiectului, primarul are dreptul să schimbe destinaţia clădirii. Vicele şi consilierii liberali cu care am vorbit ieri la Primărie spun însă că acolo nu s-au desfăşurat niciodată activităţile cu pricina.

De ce nu or fi reclamat timp de cinci ani, nu ştim. Vicepreşedinta CJ Tania Bogdan spune că nu poate Consiliul Judeţului să intervină într-o primărie, ci doar să trimită auditul, în cazul unei cofinanţări…

Explicaţie foto 1: Oamenii sunt hotărâţi să picheteze primăria… fără primar

Explicaţie foto 2:  În biroul primarului fluieră vântul!

Explicaţie foto 3: Viceprimarul şi doi consilieri liberali

Citit 1793 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.