Drumuri… de capul lor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Drumurile nimănui au devenit „drum  comunal” şi „judeţean”! *

„S-a descoperit după 20 de ani: nu era nici la drumurile judeţene, nici la drumuri comunale şi nu puteam să facem intervenţie pentru a putea interveni pe el şi a face accesul între Corni şi Urleşti”, le-a explicat preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac consilierilor judeţeni.

Este cazul a două porţiuni mici de drum ale nimănui, care au fost trecute abia în ultima şedinţă a CJ, în categoria „drum comunal”, respectiv „drum judeţean”.   „Ele nu erau încadrate pe nomenclatorul de drumuri aşa cum trebuie”, a precizat preşedintele Chebac.

Primul sector de drum judeţean, în lungime de 2,57km,  DJ 251F km 10+800 – 13+370 (zona Drãguşeni), a fost declasat în categoria funcţionalã a drumurilor de interes local comunale. „Motivat de panta mare a terenului şi de circulaţia utilajelor agricole drumul s-a deteriorat devenind impracticabil, fapt pentru care Consiliul Local Corni a propus declasarea acestui sector de drum şi încadrarea în categoria funcţionalã a drumurilor comunale”, scrie în expunerea de motive a Hotărării Consiliului Judeţului. 

Al doilea, drumul comunal DC 12 – Urleşti DJ 251F km 10+00 – DJ 251G (km 7+200), a fost reclasat în categoria funcţionalã a drumurilor judeţene.   

„Pentru a asigura accesul în satul Urleşti şi condiţii de legãturã a locuitorilor localitãţii  cu centrul de comunã şi alte zone de interes public, se propune reclasarea drumului comunal DC 12 Urleşti – DJ 251G şi încadrarea în categoria funcţionalã a drumurilor judeţene în traseul drumului judeţean DJ 251F”, scrie în expunerea de motive.

„Dintr-o eroare la clasarea drumului originea acestuia  a fost trecutã din drumul judeţean DJ 261  (actual DN 24D), în realitate originea drumului fiind în drumul judeţean DJ 242, motiv pentru care se propune aceastã rectificare.” Hotărârea a ţinut cont şi de o adresă a Consiliului Local al Comunei Vârlezi. Lungimea drumului… rătăcit: 860 de metri.

Citit 591 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.