Manifestări organizate de Ziua Poliției Locale

Manifestări organizate de Ziua Poliției Locale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Poliției Locale, eveniment care, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, este marcat în fiecare an pe 21 mai, instituția de ordine publică din Galați a organizat o serie de acțiuni la nivelul comunității.

Cu această ocazie, în perioada 4-16 mai 2022, polițiștii au fost în zece unități de învățământ din municipiul Galați, unde au desfășurat campania "Educație pentru circulație și un oraș curat", prilej cu care au avut activități cu caracter educativ și preventiv. Oamenii legii le-au prezentat elevilor din ciclul primar în jur de 500 de legi pe care ei trebuie să le respecte în calitate de pietoni, indicatoarele și marcajele rutiere, semnificația acestora, dar și cum ar trebui să se comporte pentru a păstra orașul curat. La finalul campaniei, pentru că a răspuns corect la cele 20 de întrebări dintr-un chestionar, o elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 12 a primit drept premiu din partea Poliției Locale o bicicletă.

Calendarul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Locale 2022 a cuprins şi o acțiune de ecologizare în Parcul Selgros, alături de studenții Facultății de Drept de la Universitatea "Danubius".

De asemenea, în parteneriat cu Cinematograful "Prof. Ioan Manole", peste 100 de copii au fost invitați să vizioneze un film de animație.

În cadrul manifestărilor, polițiștii locali au participat la o acțiune de donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzii, demonstrând astfel că sunt aproape de comunitatea locală.

Evenimentele dedicate Zilei Poliției Locale s-au încheiat cu un eveniment care a avut loc în sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii. Într-un cadru festiv și în prezența a numeroși invitați (autorități publice locale, reprezentanți ai structurilor MAI şi ai mai multor instituții publice) a fost oferit din partea municipalității, respectând prevederile legale, "Însemnul comunității".

Distincția, acordată ca recompensă polițiștilor locali care s-au evidenţiat în îndeplinirea atribuţiilor, a misiunilor sau pe timpul acţiunilor organizate în zona de competenţă a fost primită în acest an de polițistul local Grigoriu Vladimir Ioan, care activează în cadrul Serviciului de Ordine Publică - Secția Nr. 2.

De asemenea, pentru rezultatele deosebite obținute în întreaga activitate, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a oferit 23 de diplome.

Citit 1218 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.