Buchetul pentru „doamna” pleacă de la 10 lei

Buchetul pentru „doamna” pleacă de la 10 lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Afacerile cu flori vor înflori luni, când începe noul an şcolar. Noi am dat o raită pe la florăriile din oraş, ca să vă spunem cam câţi bani să pregătiţi pentru buchetul educatoarei, al învăţătoarei sau al dirigintei.

La fir, preţurile pornesc de la 3 lei, pentru gerbera, şi ajung la 25 de lei, pentru hortensii, iar buchetele costă de la 10 lei până cât te ţine buzunarul. Nu am luat în calcul, însă, varianta ca florarii să mai ridice puţin preţurile, aşa cum se întâmplă pe la noi când e vreun eveniment. Deşi ei susţin că vor mai reduce preţul pentru că, aşa cum declară, au vânzări mai mari cu aproximativ 30 la sută.

Variante ieftine la vânzătorii ambulanţi

La vânzătorii de flori din Ţiglina, firul de gerbera costă 3 lei, cel de crizanteme este 5 lei, firul de trandafir îl găsiţi la 6 şi la 7 lei, iar crinul este 15 lei. Spre deosebire de florăriile tradiţionale, aşa-numitele florării de trotuar vând şi buchete gata făcute, aşa că, dacă luni dimineaţa sunteţi în întârziere, aveţi o soluţie practică la îndemână.

În Ţiglina, cel mai ieftin şi, în mod evident, cel mai subţire buchet costă 10 lei. Găsiţi, însă, şi buchete ceva mai generoase, la 30 şi la 40 de lei. Dacă vă gândiţi că v-aţi putea jigni diriginta cu un asemenea buchet, nu disperaţi! „La comandă, putem face şi buchete de câteva milioane”, spun florăresele din Ţiglina.

La florării, aranjamente doar la cerere

Florăriile tradiţionale nu fac buchete decât la cerere, iar preţurile lor variază în funcţie de preferinţele clienţilor. Tocmai din acest motiv, vânzătoarele de aici evită să avanseze nişte sume. Recomandarea noastră este să măriţi bugetul alocat florilor, dacă intenţionaţi să le cumpăraţi de la aceste magazine. Două sunt motivele care ne determină să spunem asta.

Primul este acela că, aici, preţurile sunt mai mari decât la florăriile de trotuar. Firul de gerbera costă 4 lei, crizantema este 6 lei, iar un fir de trandafir este cel puţin 8 lei, ca să dăm doar câteva exemple.

Al doilea motiv pentru care buchetul cumpărat de la florăriile tradiţionale vă ajunge mai mult este acela că oferta lor este mult mai variată. Găsiţi aici foarte multe flori exotice, care vă pot înfrumuseţa buchetul în aceeaşi măsură în care îl pot scumpi.

Firul de lotus, de exemplu, costă 10 lei, anturium e 12 lei firul, cala, strelizia şi bambusul sunt 15 lei firul, firul de amaryllis costă 19 lei, iar frumoasa hortensie este 25 de lei.

Citit 2628 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.