Azi, profesorii dau examen

Azi, profesorii dau examen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 1700 de cadre didactice vor susţine astăzi concursul pentru ocuparea posturilor în învăţământ. La Galaţi, examenul se va da în două centre – Colegiul Naţional „C. Negri” (care va avea ca anexă şi Şcoala Nr. 7) şi Grupul Şcolar de Marină. 

Spre deosebire de anul trecut, când subiectele au fost elaborate pe plan local şi corectarea tezelor s-a făcut tot la Galaţi, anul acesta au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă. Fiecare candidat va fi identificat în baza unui cod de bare, iar lucrările vor fi evaluate în 11 centre stabilite de ministrul Educaţiei. Ca urmare, tezele de la Galaţi, la unele discipline, vor ajunge chiar şi la Timişoara.

Spre deosebire de alte judeţe unde concurenţa este foarte mare, la Galaţi au fost scoase mai multe posturi la concurs, judeţul nostru ocupând un loc fruntaş în această direcţie. Candidaţii vor avea la dispoziţie 232 de posturi titularizabile, 1.207 posturi incomplete pentru suplinire şi 370 de posturi complete pentru suplinire.

Inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu, ne-a declarat că vor apărea în plus posturi pentru suplinire în aplicaţia de la minister, deoarece s-au primit cereri de concedii fără plată şi de concedii pentru creşterea copilului şi după data la care acestea au fost date publicităţii.

Anul acesta, cea mai mare concurenţă se înregistrează la limba şi literatura română, unde sunt câte 13 candidaţi pe un loc şi niciun post în oraş. 

Candidaţii vor fi nevoiţi să se prezinte la centrele de examen cel târziu la ora 8.30.

Citit 2640 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.