Calendarul şi locurile pe facultăţi, la licenţă şi master

Calendarul şi locurile pe facultăţi, la licenţă şi master
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi începe Admiterea 2011 - sesiunea septembrie, atât pentru ciclul I – studii universitare de licenţă, unde sunt 382 de locuri la buget şi 948 la taxă, cât şi admiterea pentru ciclul II - studii universitare de masterat, unde sunt 680 de locuri la buget şi 946 la taxă.

Ciclul I - studii de licenţă

La studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, înscrierea se  face între  12 şi 14 septembrie; pe 15 şi 16 septembrie va avea loc susţinerea probelor – acolo unde este cazul,  Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Litere sau  Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat în original, iar pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor, respectiv, depunerea  diplomelor de bacalaureat în original. Precizăm că pentru studiile de licenţă, la Universitatea „Dunărea de Jos” există şi varianta de învăţământ la distanţă/ învăţământ cu frecvenţă redusă.

Iată locurile, pe facultăţi, la ciclul I, studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă: Economie şi Administrarea Afacerilor – 8 la buget (din care 3 pentru rromi) şi 39 cu taxă; Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice – 10 (dintre care 6 pentru rromi) la buget, 44 cu taxă; Litere – 4 la buget, 67 cu taxă; Istorie, Filosofie şi Teologie – 7 la buget, 92 cu taxă; Ştiinţe şi Mediu  - 33 la buget, 45 cu taxă; Educaţie Fizică şi Sport – la 1 buget, 65 cu taxă; Arte – 3 la buget, 46 cu taxă; Arhitectură Navală – 8 cu taxă; Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 59 la buget, 144 cu taxă; Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 51 la buget, 115 cu taxă; Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu – 57 la buget, 59 cu taxă; Mecanică – 122 la buget, 124 cu taxă; Inginerie Brăila – 27 la buget, 100 cu taxă.

Ciclul II – studii de master

La ciclul II – studii de master, învăţământ cu frecvenţă, înscrierea are loc între 12 şi 15 septembrie, susţinerea probelor (acolo unde este cazul), prelucrarea datelor şi afişarea rezultatelor au loc între 16 şi 18 septembrie, iar redistribuirile şi afişarea finală  a rezultatelor – pe 19 şi 20 septembrie.

La ciclul II, studii de master, cu frecvenţă, locurile pe facultăţi sunt repartizate astfel: Mecanică – 88 la buget, 37 cu taxă; Arhitectură Navală – 30 la buget, 20 la taxă; Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 88 la buget, 88 cu taxă; Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu – 42 la buget, 13 cu taxă; Inginerie Brăila – 52 la buget, 18 cu taxă; Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 105 la buget, 155 cu taxă; Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice – 27 la buget, 63 cu taxă; Economie şi Administrarea Afacerilor – 97 la buget, 203 cu taxă, Litere – 51 la buget, 169 cu taxă,  Istorie, Filosofie şi Teologie – 27 la buget, 63 cu taxă; Ştiinţe şi Mediu – 46 la buget, 104 cu taxă, Educaţie Fizică şi Sport – 27 la buget, 13 cu taxă.

Facultăţile apreciate de candidaţi vor primi locuri în plus

Rectorul Viorel Mânzu declară: „Le-m dat o şansă şi facultăţilor care au, în acest moment, o cotă de piaţă mai scăzută, să-şi ocupe locurile. Dacă rămân locuri libere la buget, neocupate nici după sesiunea din toamnă, acestea vor fi transferate către facultăţile unde avem şi taxă.

Astfel, mulţi studenţi la taxă se vor vedea în situaţia fericită de a avea un loc la buget. Este o modalitate de a restructura numărul de locuri bugetate, în funcţie de opţiunile studenţilor. În primă instanţă, totuşi, lăsăm fiecare facultate să-şi apere şansele. Dacă nu, vom corecta şi, probabil, studenţi de la Medicină, de la Economic sau de la Litere se vor vedea admişi la buget, deşi iniţial au fost anunţaţi că au fost admişi la taxă”.

Vă reamintim că în urma clasificării  universităţilor româneşti, „Dunărea de Jos” ocupă un onorabil loc 15 din peste 90 de unităţi de învăţământ superior evaluate. Pentru detalii suplimentare privind repartizarea locurilor pe specializări sau orice alte informaţii referitoare la admitere, puteţi  accesa site-ul: www.ugal.ro

Citit 1642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.