Două cadre didactice eliminate pentru copiat

Două cadre didactice eliminate pentru copiat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un informatician şi o educatoare au încercat să fenteze examenul * Peste 100 de candidaţi au abandonat cursa, după ce au văzut subiectele * Peste 200 nici nu s-au mai prezentat la probă *

Emoţii mari ieri, pentru candidaţii la titularizare. Cu toate acestea, la ieşirea din sălile de examen, profesorii au apreciat că subiectele au fost mai uşoare decât cele de anul trecut, deşi în 2010 itemii de concurs au fost elaboraţi de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare *

„A fost greu, dar anul trecut subiectele au fost criminale. Bine că s-a renunţat la ideea de a organiza titularizarea la nivel local. Bine că se corectează în alte judeţe”, ne-a spus o profesoară de engleză, în asentimentul colegilor ei. În mod surprinzător, aceeaşi  opinie au avut şi alţi candidaţi de la alte discipline.

Subiecte grele la educaţie fizică

Cei care s-au plâns că a fost greu, sunt profesorii de educaţie fizică. Foarte mulţi dintre aceştia au părăsit sala la o oră după primirea subiectelor.

„Şi-au dat seama că nu vor lua notă mai mare decât anul trecut, iar metodologia le dă voie să participe la repartiţia pe un post de suplinitor şi cu nota de anul trecut”, ne-a lămurit inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu, care ne-a informat că există în jur de 100 de cazuri de abandon.

„Ne-am modernizat, avem hands-free!”

Nu ne putem da cu părerea ce-i vor învăţa pe viitor pe copii două dintre cadrele didactice gălăţene, dar una dintre teme ar putea fi, cu siguranţă, „Nu copiaţi la examen”.

Un profesor de informatică şi o educatoare au fost eliminaţi de la centrul de examen de la Grupul Şcolar de Marină pentru că au fost surprinşi folosind hands-free. Cu asemenea situaţii putem fi siguri că până şi piticii de la grădiniţe vor afla de mijloacele moderne prin care se poate fenta un examen.

Mulţi absenţi

Din cei 1700 de candidaţi care-şi depuseseră iniţial dosarul, au rămas înscrişi în final (cu toate actele în regulă) 1453. Dintre aceştia 233 au ales să nu se prezinte, iar cam 100 au abandonat cursa.

Tezele însoţite de doi jandarmi şi doi inspectori şcolari au plecat în cursul zilei de ieri spre cele 11 centre de evaluare, ţinute secret.

Afişarea rezultatelor se va face pe 18 iulie (calendarul a fost modificat), în aceeaşi zi candidaţii putând depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 21 iulie, urmând ca între 22 şi 23 iulie să aibă loc repartiţia celor cu note peste 7.00, în şedinţă publică.

Citit 1894 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.