Cadre didactice mai slab pregătite ca anul trecut

Cadre didactice mai slab pregătite ca anul trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar 460 de note peste 7.00, cu aproape 200 mai puţine faţă de anul trecut, la acelaşi număr de candidaţi * Cea mai mare notă: 10.00 la arte plastice * Cea mai mică nota 1.00 – la educaţie fizică * Doar 232 de posturi titularizabile * Evaluarea tezelor în alte judeţe a adus linişte şi pace *

Deşi numărul de participanţi la concursul de titularizare de anul acesta a fost aproape egal cu cel de anul trecut, note peste 7.00 au fost mult mai puţine: doar 460, faţă de 629 câte au fost în 2009, când  subiectele şi corectarea s-au făcut pe plan local.

Din nefericire, nici cei care au obţinut note peste 7.00 nu se vor bucura de posturi anul acesta. Sunt numai 232 de catedre titularizabile, dintre care doar 57 sunt în mediul urban.

Mai multe speranţe sunt pentru catedrele de suplinire calificată: 370 complete şi peste 1200 incomplete. Şi numărul profesorilor corigenţi, care au luat note sub 5.00, a fost mai mare anul acesta: de la 176 a crescut la 199.  

Note de la 1.00 la 10.00

În afară de cele două cadre didactice care au fost depistate încercând să fraudeze examenul, a mai primit nota 1.00 şi un profesor de educaţie fizică, acesta nefiind în stare să scrie nimic pe teză. Tot la educaţie fizică, au mai fost încă alte trei note de unu şi câteva sutimi.

La polul opus s-a aflat o candidată de la arte plastice care a obţinut punctaj maxim, primind nota 10.00. Daniela Aurora Cristofor este profesoara de desen de nota zece. Următoarea cea mai mare notă din concurs a fost obţinută la istorie de Diana Gheorghe – 9.85.

Educatoarele, cele mai norocoase

Concurentele pentru un post de educatoare par să fie cele mai norocoase anul acesta. Au cele mai multe de posturi la dispoziţie - 46, dintre care 12 în oraş. În plus, ele au obţinut şi cel mai mare procent de note peste 7.00.

Dintre cele 135 de candidate, 88 au reuşit această performanţă. Procente de peste 50 la sută la notele peste 7.00 s-au obţinut şi la specializările învăţători, istorie, limba română şi limba franceză.

La limba şi literatura română, deşi sunt 57 de candidaţi cu drept de titularizare, vor avea norocul să prindă un post numai 14 (toate în mediul rural). Şi profesorii de istorie au foarte puţine catedre la dispoziţie: doar 7 titularizabile pentru cei 42 de concurenţi cu note peste 7.00.

Matematică grea, sau profesori slab pregătiţi?

La polul opus se află profesorii de matematică. Aici sunt 40 de catedre titularizabile, dar numai 11 profesori au obţinut dreptul de a le ocupa.

Tot la matematică s-a înregistrat şi unul dintre cele mai mari procente de note sub 5.00, aproape jumătate dintre candidaţi fiind corigenţi la disciplina pe care vor s-o predea elevilor.

Şi rezultatele de anul acesta confirmă ceea ce declara cu puţin timp în urmă inspectorul general Doruleţ Resmeriţă, anume că profesorii de matematică sunt foarte slab pregătiţi.

Note foarte proaste s-au obţinut şi la chimie. Aici numai un singur candidat a luat notă peste 7.00, în timp ce 10 din 16 au rămas corigenţi.  Aceştia mai au şi scuza că nu sunt motivaţi, în tot judeţul existând numai un singur post titularizabil la disciplina respectivă.

Corigenţi au rămas şi jumătate dintre candidaţii de la fizică: dintre cei 14 concurenţi, doar doi au luat peste 7.00 şi  opt au obţinut note sub 5.00.

În cursul zilei de ieri, candidaţii nemulţumiţi au depus contestaţiile, numărul lor fiind destul de mare. Numai la centrul de la Pedagogic, în jurul orei 12.00 se înregistraseră peste 100 de astfel de cereri.   Afişarea rezultatelor finale se va face pe 21 iulie, iar repartiţia candidaţilor pe 22 şi 23 iulie.

Spre deosebire de anul trecut, când subiectele şi corectarea s-au făcut pe plan local, fapt ce a stârnit un val de reclamaţii şi suspiciuni, anul acesta evaluarea tezelor în alte judeţe pare să fi adus pace şi linişte printre candidaţi.

Citit 1738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.