Lucrări gratuite de cadastru în alte cinci comune gălățene

Lucrări gratuite de cadastru în alte cinci comune gălățene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Galați anunță începerea lucrărilor de cadastru în cinci comune din județul Galați. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

Printre acestea se numără și cinci comune din județul Galați: Independența, Liești, Munteni, Șendreni și Vânători. În județul Galați, dintre cele nouă comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt în lucru (Frumușița și Ivești). Pentru celelalte două comune care au rămas neatribuite (Barcea și Berești-Meria), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

ANCPI este beneficiarul proiectului major "Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România", care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe.

Citit 1760 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.