Ameninţare cu greva foamei

Ameninţare cu greva foamei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nimeni nu merită să ajungă în stradă, indiferent de modul în care şi-a trăit viaţa până acum. Totuşi, gălăţeni care ajung în astfel de situaţii limită sunt destui, din păcate. Ieri după-amiază, a venit să ne ceară ajutorul Ionel Irimia.

Cu bagajele în parc

„Mi-am lăsat soţia în faţă la Teatrul Dramatic, cu toate bagajele. N-avem unde să mergem şi am venit să vă cer ajutor. Până acum am stat la rude, dar nu ne mai ţin. Am locuit şi la un prieten care s-a ţinut de cuvânt şi ne-a găzduit exact cât a spus. Dar acum … nu ne-a mai rămas nicio scăpare”, ne povesteşte bărbatul.

„Am venit de la rude, de la Braniştea, şi ne pregăteam să mergem la un alt prieten care spunea c-ar putea să ne ţină. Dar între timp s-a răzgândit, aşa că am venit cu bagajele din barieră aici, în faţă la teatru”. 

Bolnavi şi săraci

Pe o bancă, lângă Teatrul Dramatic, o găsim pe soţia bărbatului, Florica. Aici Ionel Irimia ne arată documentele medicale ale sale şi ale soţiei: ea suferă de un handicap mintal de grad mediu, iar el de diabet de tip II, de hepatită cronică şi de pancreatită.

În plus, are gamba stângă amputată. A stat acum câţiva ani şi la centrul de urgenţe. „Am avut garsonieră, dar am rămas fără ea în 2003 pentru că am vrut să-mi fac proteza de picior”, ne mai povesteşte Ionel Irimia.

„Măcar la Primărie n-o să păţim nimic la noapte”

Gălăţeanul susţine că a încercat să-şi rezolve problema pe cale legală, dar că momentan nu a primit niciun răspuns favorabil şi că nu ştie la cine să mai apeleze.

„Mergem în faţa Primăriei, măcar acolo sunt nişte gardieni. Măcar să nu ne ia nimeni la bătaie pe stradă. Şi cred că voi intra în greva foamei, poate doar aşa să se rezolve problema”, conchide bărbatul.

Ce soluţii are familia Irimia?

În cursul după-amiezii de ieri, purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Nicoleta Manole, nu a putut fi contactată.  Probabil că în cursul zilei de astăzi Municipalitatea  va reevalua cazul bărbatului şi va stabili dacă în cazul său se poate găsi o soluţie de cazare.

Poate că două locuri în Centrul de Urgenţă al Primăriei – unde soţii Irimia au mai locuit  - s-ar putea găsi, măcar pentru zilele următoare…

Citit 791 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.