Întâlnirea cu psihologul şcolar

Întâlnirea cu psihologul şcolar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În fiecare zi din vacanţă, elevii sau părinţii lor pot solicita consiliere la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională *

În vacanţa de vară, tinerii care au ceva pe suflet, prichindeii care nu s-au adaptat la programul de grădiniţă ori părinţii care au întrebări despre copiii lor sunt aşteptaţi la întâlnirile cu un psiholog şcolar sau, după caz, cu un logoped.

În fiecare zi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) din internatul Grupului Şcolar de Marină (vizavi de Inspectoratul Şcalr Judeţean, de pe Str. Portului) este deschis oricăror solicitări din partea elevilor sau ale părinţilor acestora.

Discuţiile sunt confidenţiale

Directoarea CJRAE, Diana Bulai, spune că foarte puţini părinţi sau elevi gălăţeni ştiu că centrul este deschis şi în vacanţă, perioadă când tinerilor le tihneşte cel mai mult o discuţie legată de problemele lor.

„În această perioadă, tinerii au mai mult timp liber decât în timpul şcolii, aşa că se pot gândi mai mult la dificultăţile pe care le au. Un psiholog şcolar este disponibil zilnic pentru a sta de vorbă despre dificultăţile emoţionale, comportamentale, despre problemele de învăţare. De asemenea, pot cere sfaturi despre orientarea în carieră”, spune Diana Bulai.

Părinţii îi pot însoţi pe copiii mai mici sau pot veni singuri să ceară sfatul specialistului, legat de copilul său. Cei care trec pragul centrului ar trebui să ştie că orice discuţie cu psihologul este confidenţială, la fel ca orice alte date despre identitatea vizitatorilor.

Un logoped la dispoziţia celor mici

Tot la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională părinţii găsesc un logoped şcolar, ajutor de nădejde pentru micuţii cu dificultăţi de exprimare.

Toate şedinţele sunt gratuite, psihologii şi logopedul de la CJRAE fiind la sediu de luni până vineri, între orele 9 – 12.

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.