Începe vara restanţierilor

Începe vara restanţierilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru cei care n-au muncit suficient în timpul anului şcolar, vacanţa a fost foarte scurtă. De săptămâna viitoare încep sesiunile de corigenţe şi restanţele la bacalaureat şi la admiterea în clasa a IX-a.

Corigenţele la liceu

Elevii în clasa a XII-a la liceu, cei în clasa a X-a la şcoala de arte şi meserii sau cei din anul de completare vor susţine corigenţele pe 5 şi 6 august.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigentă, se pot înscrie pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 13 august 2010.

Elevii claselor terminale de liceu, ai claselor a X-a de la şcoala de arte şi meserii şi elevii anului de completare, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea august 2010, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale.

A doua sesiune de bacalaureat

Corigenţii din clasa a XII-a dar şi cei care n-au promovat bacalaureatul în prima sesiune mai au o şansă. În perioada 23-27 august se vor desfăşura restanţele la probele orale.

Pe 30 august va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, pe 1 septembrie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 septembrie proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate pe 5 septembrie.

Corigenţele la clasa a VIII-a

Tot de o sesiune specială de corigenţe vor beneficia şi elevii de clasa a VIII-a. Aceştia vor fi examinaţi la materiile la care n-au promovat pe 26 şi 27 august.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere. Între 1 şi 10 septembrie se va desfăşura repartizarea participanţilor la cea de-a treia etapă a admiterii.

Cei peste 1.000 de absolvenţi care nu au fost repartizaţi până acum au la dispoziţie peste 800 de locuri, numai să vrea să înveţe.

Corigenţele pentru celelalte categorii

Elevii care nu sunt în anii terminali la liceu, gimnaziu şi şcoli profesionale vor susţine corigenţele între 30 august şi 3 septembrie. În cazul în care nu vor fi consideraţi promovaţi în sesiunea de corigenţe, elevii vor fi declaraţi repetenţi.

Elevii din anii terminali de liceu, şcoală profesională şi gimnaziu, care nu au promovat corigenţele în etapele din luna august, nu se vor putea prezenta şi în sesiunea din septembrie şi vor fi declaraţi, de asemenea, repetenţi.

Citit 780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.