Aventură pentru viaţă

Aventură pentru viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 15 tineri proveniţi din două centre de plasament din Galaţi şi tineri cu boli cronice aflaţi în grija Fundaţiei „Inimă de Copil” şi-au înfrânt pesimismul şi au trăit, timp de o săptămână, o extraordinară „Aventură pentru viaţă”, în masivul Straja, din judeţul Hunedoara.

În ciuda sorţii care nu le-a fost deloc favorabile, tinerii au învăţat să aibă încredere în ei, să-şi depăşească temerile şi să se respecte să fie solidari şi plini de compasiune pentru suferinţa celuilalt. Lecţia de viaţă s-a împletit cu  alpinism, trasee montane, orientare cu busola, cursuri de ecologie şi protectia mediului, acţiuni în folosul comunităţii, jocuri de cunoaştere şi încredere.

Toate amănuntele le-am aflat de la Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare – Fundaţia „Inimă de Copil”. Activităţile desfăşurate i-au provocat să-şi înfrângă pesimismul şi neîncrederea în forţele proprii, să-şi asume riscuri, dar şi să-şi stabilească: obiective realiste să-şi dezvolte abilităti de comunicare de lucru în echipă, de rezolvare a conflictelor şi capacitatea de a formula şi primi critici constructive.

Trebuie spus că Tabara „Aventura pentru viaţă”, apartinând Fundatiei „Noi Orizonturi” s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Povestea mea mă ajută”, derulat de Fundaţia „Inima de Copil”, finanţat prin Facilitatea de Tranzitie - Integrarea în societate a tinerilor apartinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate. În ultima zi, toţi participanţii s-au angajat să respecte „regula de aur”: „Poartă-te cu ceilalţi aşa cum ai dori să se poarte şi ei cu tine!”.

Mărturii

„Am învatat să relaţionez cu persoane cu care nu obişnuiam să vorbesc. Deşi nu prea ne agream între noi, am reuşit să trecem peste toate acestea, să fim alături, să ne ajutăm, să ne încurajăm să fim o echipă. Nu m-am gândit niciodată că voi reuşi să trec peste atâtea obstacole, dar susţinerea colegilor a însemnat foarte mult”, a mărturisit unul dintre participanţi.

„Am învăţat că pot să-mi trăiesc viaţa frumos, la maxim, şi să mă bucur de toate, fără lucruri care să mă ducă în “vis”, am învăţat că nu mai trebuia să fiu atât de nepăsătoare şi de neinteresată, să nu mai fac glume care să-i doară pe ceilalţi. Am învăţat să fiu mai respectuoasă cu toţi, oricât de mult rău mi-ar face, că pot fi o persoană mai bună”, ne-a mărturisit o altă participantă la tabără.

„Ne dorim pentru tinerii noştri să nu uite cele învăţate aici din experienţele proprii şi să aibă puterea să schimbe lucrurile pe care şi le doresc mai bune în vieţile lor”, a conchis Anca-Aurora Chiosea responsabil comunicare – Fundaţia „Inimă de Copil”.

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.