Cine pleacă de la AJPS?

Cine pleacă de la AJPS?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cei 33 de angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Galaţi, după data de 15 august trebuie să plece 8-9 oameni, conform prevederilor guvernamentale privind reducerea cu 25 la sută a personalului. Directoarea AJPS Galaţi, Olimpia Ralea (FOTO), spune că încă nu s-a luat o decizie clară cine pleacă şi cine nu, însă hotărârea nu va mai putea fi amânată foarte mult timp.

„Agenţia noastră mai are şi un punct de lucru la Tecuci, unde lucrează doi salariaţi. Eu am înaintat la Ministerul Muncii un memoriu prin care solicit o derogare de la această reducere, sper să salvez punctul de lucru de acolo”.

„În total, la nivel naţional nu sunt decât trei agenţii judeţene care mai au un punct de lucru în judeţul respectiv. Dacă însă se va desfiinţa punctul de lucru de la Tecuci, toţi cetăţenii din nordul judeţului vor trebui să vină la Galaţi, în cazul în care vor avea nevoie de diverse ajutoare. Agenţia noastră gestionează indemnizaţiile de creşterea copilului, alocaţiile pentru copii, dar şi ajutoarele la încălzire”, a declarat Olimpia Ralea.

Potrivit acesteia, cei 33 de angajaţi au grijă, lunar, de circa 200.000 de gălăţeni beneficiari într-un fel sau altul al unor ajutoare de stat. Celor 33 de angajaţi le trec prin mână – chiar dacă nu cash, dar responsabilitatea este aceeaşi! -, lunar, circa 20 de milioane de lei.

„Suntem şi aşa puţini, mai ales că în iarnă au mai plecat opt angajaţi. Volumul de muncă este foarte mare, la fel şi responsabilitatea”, a mai spus Ralea.

În lipsa altor categorii aflate, de obicei, în vizorul disponibilizărilor – precum angajaţii-pensionari, care, însă, nu există la agenţie - singurul criteriu în baza căruia se vor face concedierile va fi cel profesional, fiind expuşi cei care îndeplinesc o singură sarcină şi nu au cumul de responsabilităţi.

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.