Pe mama s-o cazăm în spital!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie care se recuperează în urma unui atac vascular cerebral a petrecut deja mult prea mult timp în Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Motivul: se pare că fiul acesteia preferă situaţia de faţă, în locul corvoadei de a-şi lua mama acasă şi de a o îngriji cum se cuvine.

Se pare că femeia a mai fost internată în spital, chiar pe durate ceva mai îndelungate, dar că, momentan, starea ei nu necesită supraveghere permanentă din partea unui medic. Aşa că femeia trebuie să meargă acasă, chit că fiului nu-i prea place acest lucru.  

„Râsu-plânsu” – un spectacol care ne caracterizează

Detalii despre caz ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„În cadrul „râsu-plânsu” din România, la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, se află încă o pacientă în vârstă de 68 de ani, în curs de recuperare după un accident vascular cerebral, care a ajuns la serviciul de Urgenţă, unde există şi paturi de urmărire”

„Iată că se împlinesc trei zile şi trei nopţi de când stă acolo. De ce? Pentru că fiul dânsei – care este şi însoţitorul ei plătit de către stat pentru a o îngriji - refuză să o ia.

„Oriunde în lume, dacă refuzi să iei gunoiul de pe stradă eşti amendat. Dacă laşi maşina într-un loc nepermis, plăteşti. La americani, dacă eşti responsabil de câini sau pisici şi îi laşi fără îngrijire, poţi face şi puşcărie”.

„Ei bine, în România poţi lăsa şi un pacient în spital, intrând în ceea ce putem numi greva de ridicare a pacientului fără drepturi de internare şi care, de fapt, ocupă spaţiul abuziv în spital.  Sigur că soarta noastră, a României, este aşa cum este. Dar, pe undeva, parcă fiecare îşi merită soartă”, spune dr. Bacalbaşa.

Dacă ne punem încrederea în asemenea oameni, viitor de aur ţara noastră are, vorba unei predicţii vechi, care oricum nu s-a mai adeverit nici până astăzi!

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.