2.000 de arbori trebuie să prindă rădăcini

2.000 de arbori trebuie să prindă rădăcini
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Galați informează, printr-un comunicat de presă, că s-a dat startul campaniei de plantări de arbori din această toamnă. Este vorba despre aproape 2.000 de arbori din diferite specii, precum cireș japonez, arțar globulos, mesteacăn, platan, magnolie, pin și tei. Aceștia vor fi plantați în parcuri, pe Faleză, precum și pe diferite străzi din cartiere. Nu ne rămâne decât să sperăm că vor prinde rădăcini și vor fi udați și îngrijiți așa cum merită.

Citit 1268 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 15:27

2 comentarii

 • postat de George
  Marți, 25 Octombrie 2022 23:14
  82.176.202.***
  Bani cheltuiti aiurea. Daca-i planteaza cei de la "gospodarie urbana", soarta puietilor este pecetluita, urmeaza uscarea.
  Actiunea continua seria plantarilor la umbra, fara tuf vulcanic / vermiculit si tub de aerisire la sistemul radicular, fara sistem de sprijin, udare dupa ce se usuca, plopi plantati sub coroana magnoliilor (vezi situatia de la Spicu, unde magnolia nu a mai suportat expirimentul cu betonul la radacina si plopii plantati de jur imprejur si s-a uscat), distanta de plantare mica intre puieti (desi exista o hotarare de consiliu local care stabileste distanta de plantare de minim patru metri - la aceasta distanta, daca copacii ajung la maturitate, vor avea coroanele intrepatrunse, in plus sistemul radicular al unui copac se intinde pe o raza de 1.5 ori raza coroanei si copacii or sa concureze pentru acceasi cantitate limitata de apa din sol).
  De 30 de ani primaria "planteaza" strambaturi pe faleza superioara, fara succes in timp ce comunistii "odiosi si prosti" au planta copacii de parca erau pozitionati cu bolobocul si egal distantati.
  0
  2
  Raportează
 • postat de basarab paltanea
  Duminică, 23 Octombrie 2022 06:36
  86.124.202.***
  si pe acolo pe unde i beton peste radacinile copacilor taiati nu aveti obligatia sa plantati?
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.