Milioane de euro şi scormonitorii în gunoaie

Milioane de euro şi scormonitorii în gunoaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce în municipiul Galaţi se implementează un proiect european, de zeci de milioane de euro, pentru gestionarea deşeurilor, în timp ce ne credem aşa de evoluaţi, vorbind despre proiectul „casa verde”, sau despre obligativitatea instituţiilor  publice de a colecta selectiv gunoiul, pe străzile Galaţiului, scormonitorii de gunoi îşi duc, tăcuţi, viaţa.

Îi vezi la containere, îi înjuri, în trafic, când blochează strada cu căruţa sau cu teleguţa, îi ocoleşti cu silă, atunci când vântul le bate din spate, te enervează dimineaţa, la cinci, când scot PET-urile din ghene şi le calcă cu piciorul, pentru a ocupa mai puţin loc în sacii imenşi, de rafie.

Sunt oameni care se bucură la o ţeavă de fier găsită şi vândută apoi la centrul de fier vechi, sunt persoane care trăiesc de pe urma uneia dintre cele mai murdare meserii din lume. O fac din nevoie, pentru a strânge banii pentru ziua de mâine.

Iar când mai vorbim despre milioane de euro, de implementarea proiectelor europene, de cât de evoluaţi suntem de vreme ce visăm să ne încălzim cu energia soarelui, ar trebui să ne amintim şi de cei care scormonesc în gunoaie…

Citit 1121 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.