Seminariștii gălățeni, binecuvântați de Sfântul Ierarh Nectarie

Seminariștii gălățeni, binecuvântați de Sfântul Ierarh Nectarie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În cadrul programelor pastoral-misionare şi social-filantropice dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi şi al întregii Românii, s-a înscris şi cinstirea Sfântului Ierarh Nectarie, ce a fost sărbătorit, ca în fiecare an, pe 9 noiembrie.

"Evenimentele din această zi au debutat în Capela Seminarului Teologic «Sfântul Apostol Andrei», care îl are ca ocrotitor şi pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, prin săvârşirea în ajunul sărbătorii a Vecerniei unite cu Litia şi a continuat în ziua hramului cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa întregului corp didactic şi a elevilor.

Pentru a spori evlavia tinerilor seminarişti, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian a fost adusă în procesiune icoana cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, aflate în patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni speciale pentru bolnavi şi pentru cei aflaţi în suferinţă, iar la momentul liturgic rânduit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ulterior, procesiunea cu sfintele moaşte a continuat şi la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din municipiul Galaţi, care îl are ca ocrotitor pe Apostolul românilor. Aici, în capela din curtea instituţiei medicale, un sobor de preoţi slujitori în Administraţia eparhială şi în instituţiile sociale ale Bisericii a săvârşit Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu.

Citit 654 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.