Concert de muzică populară la Muzeul Eparhial

Concert de muzică populară la Muzeul Eparhial
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost duminică, 13 noiembrie, gazda concertului de muzică populară ”Tinerii și hora din străbuni”, eveniment organizat în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 30 de ani de când Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul spiritual al orașului Galați.

Manifestarea cultural-artistică a fost organizată de Muzeul Eparhial în parteneriat cu Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” din Galaţi, Asociația Culturală Horincea, Școala de Dans Popular Galaţi, Corul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” și Corul „Camerata Juventus”.

Invitaţi speciali au fost interpretul de muzică populară din Republica Moldova, Ion Paladi, și instrumentistul Corneliu Botgros, fiul maestrului Nicolae Botgros.

La eveniment a fost prezent şi chiriarhul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

”Ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru conservarea şi promovarea patrimoniului cultural artistic şi valorificarea acestuia prin organizarea de manifestări culturale, festivaluri sau concursuri naţionale şi internaţionale.

Scopul acestui eveniment a fost de a aduce o contribuţie la păstrarea, transmiterea şi valorificarea comorilor creaţiei populare şi a folclorului autentic şi tradiţional românesc.

Şi de această dată, Grădina Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos s-a dovedit a fi locul potrivit în care portul tradiţional românesc, cântecele şi dansurile populare româneşti au creat o atmosferă de sărbătoare autentică, în care bucuria, buna dispoziţie, entuziasmul şi admiraţia s-au putut observa pe chipurile tuturor participanţilor”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul evenimentului, toți cei prezenți au fost invitați să ia parte la un flashmob organizat de Școala de Dans Popular Galați, coordonată de profesorul coregraf Virgil Tăbuș.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 1051 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.