Cine sunt cei mai de succes bărbați din România. Pe locul I, David Popovici

Cine sunt cei mai de succes bărbați din România. Pe locul I, David Popovici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând cu anul 1999, pe data de 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. 

Pe site-ul www.barbatidesucces.ro românii au votat care sunt cei mai de succes bărbați din anul 2022. În total au votat 2.879 de persoane iar în top 10 regăsim sportivi, artiști și oameni de afaceri.

La doar 18 ani, David Popovici ocupă prima poziție în topul celor mai de succes 10 bărbați din România. Deși nu are averea lui Țiriac și nici cariera sportivă a lui Hagi, într-un scurt interval de timp, el a făcut ca lumea întreagă să-și întoarcă privirile admirativ către el și către steagul României, pe care David l-a purtat tot timpul cu mândrie. David a început să practice înotul la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale, iar în scurt timp, a realizat nu doar că se simte mai bine în apă decât cu picioarele pe pământ, dar și că este extrem de talentat. Anul 2022 a fost magic pentru David Popovici. La 17 ani și 9 luni, a uimit întreaga lume la Campionatele Mondiale de seniori, de la Budapesta. Acolo a devenit al doilea înotător din lume care a câștigat probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție a CM. Până la el, acest lucru s-a mai întâmplat doar o dată în istorie, în urmă cu jumătate de secol, când americanul Jim Montgomery a reușit această performanță la Belgrad. Deși încă junior, la prima sa participare la Campionatele Mondiale de seniori a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației. În finala de la 200 m liber a reușit cel de-al patrulea timp din istoria înotului mondial, un nou record la juniori. După ce s-a impus și în finala de la 100 m liber, a devenit primul înotător român din toate timpurile dublu campion mondial. Apoi, la Campionatele Europene de seniori de la Roma a cucerit titlurile continentale atât la 100, cât și 200 m liber. Iar comentatorii au rămas stupefiați când au văzut timpul înregistrat în finala de la 100 m liber: 46,86 s – noul record mondial și european la seniori și juniori, noul record al competiției și al 4-lea cel mai bun timp din istorie la această probă. De asemenea, la 17 ani și aproape 10 luni, a devenit cel mai tânăr sportiv din lume care a coborât sub 47 de secunde la 100 m liber.

Pe locul doi se situează miliardarul Daniel Dineș, care anul trecut a strâns cele mai multe voturi și s-a clasat pe prima poziție în topul celor mai de succes bărbați din România. Acum, succesul fulminant al lui David Popovici a făcut ca Dineș să coboare o poziție pe podium. La 50 de ani, acesta este cel mai bogat român din lume, cu o avere personală estimată de Forbes.com la 2,9 miliarde de dolari pe anul 2022, în scădere față de 2021, când estimarea publicației a fost de 6 miliarde de dolari. A reușit acest lucru prin muncă multă și dedicare, dar mai ales datorită viziunii pe care a avut-o. Compania pe care a fondat-o și pe care o conduce, UiPath, este primul „unicorn românesc” și se ocupă cu dezvoltarea de roboți software. De asemenea, este liderul mondial în tehnologie RPA  – robotic process automation.

Pe locul trei a fost votat actorul Victor Rebengiuc, care anunțat că se retrage și că rolul tatălui din spectacolul cu același nume, de la Teatrul Bulandra, este ultimul pe care îl va mai juca, după o carieră de 67 de ani în teatru și film. La 89 de ani, Victor Rebengiuc are o carieră impresionantă, fiind unul dintre cei mai importanți oameni de teatru şi televiziune din istoria României. A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „Mândrie” (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul cu rolul din „Pădurea spânzuraţilor” (regia Liviu Ciulei). Însă, rolul care s-a lipit cel mai bine de el a fost cel din „Moromeții” (Stere Gulea), din 1986.De-a lungul timpului, a interpretat peste 70 de roluri în filme, iar pe scenele teatrelor din România a dat viață altor peste 200 de personaje. Bineînțeles, pentru rolurile sale a strâns și numeroase premii, dintre care le amintim pe cele UNITER, în 2003, 2009, 2013, 2018, dar și premiile Gopo din 2011, 2014. De asemenea, pe 18 octombrie 2017, el a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler. 

În topul celor mai de succes bărbați din România găsiți și alte nume binecunoscute, precum Gică Hagi, Marcel Iureș, Ion Țiriac sau Gheorghe Zamfir. Pe data de 19 noiembrie, de Ziua Internațională a Bărbatului, va avea loc și tragerea la sorți a câștigătorilor campaniei Bărbați de Succes. Participă la tragerea la sorți toți cei care au votat pe site-ul www.barbatidesucces.ro Premiile campaniei sunt: 1 voucher echipamente sportive de iarnă în valoare de 10.000 lei, 1 voucher cazare și servicii all inclusive la Ana Hotels Sport Poiana Braşov și 50 de pachete NIVEA MEN cu produse de îngrijire masculină.

Citit 804 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 12:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.