Faleza, în sfârşit, curată!

Faleza, în sfârşit, curată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă Primăria va relua acţiunea de dezinsecţie, iar gălăţenii vor scăpa de ţânţari, Faleza Inferioară va redeveni locul preferat de promenadă *

După o săptămână în care patronii restaurantelor plutitoare de la malul Dunării au avut timp să îşi facă curăţenie, ieri, inspectorii Gărzii de Mediu au venit pe Faleza Inferioară pentru a verifica starea de lucruri.

„Văd că au curăţat… de frică”, ne-a declarat inspectorul Gărzii de Mediu, Ion Avram (FOTO 2).

„Le-am spus că, decât să ia amendă, mai bine fac curat. Plus că respectivele costuri pentru curăţare nu ating nici un sfert din amenda pe care ar putea să o ia dacă nu curăţă”, a adăugat Ion Avram, care ne-a confirmat că şi Navrom Bac a curăţat zona în care îşi desfăşoară activitatea.

Într-adevăr, malul Dunării arăta, ieri, altfel decât acum o săptămână: nu mai erau nici bucăţile de copaci, putrezite, nici PET-urile colorate şi nici ambalajele din plastic. Apa era curată la mal, iar imaginea atrăgea ca un magnet clienţii pe terase.

Aşadar, dacă se vrea, se poate. Acum, malul Dunării este curat, nu mai miroase a mâl stătut, iar gălăţenii se pot bucura de liniştea şi frumuseţea zonei.

Din păcate însă, nu totul este perfect: ţânţarii atacă în roiuri seara, ne-au spus gălăţenii care se plimbă pe faleză, zi de zi, după asfinţit, când se mai răcoreşte afară.

Dacă patronii restaurantelor au înţeles, până la urmă, să facă curat (FOTO 1), poate că şi responsabilii din Primărie vor înţelege şi vor reîncepe acţiunile de dezinsecţie de pe Faleză. Până la urmă, este unicul loc de promenadă al gălăţenilor!

Citit 1572 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.