Concurs şi campanie de conştientizare: La o şcoală din Galaţi s-a dat startul la colectare selectivă (FOTO)

Concurs şi campanie de conştientizare: La o şcoală din Galaţi s-a dat startul la colectare selectivă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marţi, 2 iunie, s-a dat startul unei competiţii de natură ecologică. Copiii de la clasele pregătitoare şi elevii claselor I-IV de la Şcoala Generală „Sfinţii Împăraţi” se vor "bate", în următoarele două săptămâni, pentru a colecta selectiv cât mai multe deşeuri reciclabile.

Lupta ecologică face parte dintr-un concurs pus la cale de către Serviciul Public Ecosal, „Colectarea Selectivă prin Selectarea Colectivă a deşeurilor de ambalaje”, care are ca scop informarea copiilor despre importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje reciclabile, dar şi despre impactul asupra mediului în cazul în care colectarea separată şi reciclarea nu sunt efectuate. Copiii au primit luni, la deschiderea concursului, pliante şi cărţi de colorat despre cum se colectează separat.

„În incinta şcolii vor fi amplasate recipiente speciale pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor. La sfârşitul concursului, clasa care a reuşit colectarea separată a cât mai multor deşeuri de ambalaje va primi un premiu surpriză şi o vizită la unul din punctele de lucru Ecosal, unde se poate urmări întregul proces de selectare şi sortare”, a explicat Toma Dumitrescu, din cadrul Ecosal.

Potrivit acestuia, evenimentul este realizat în contextul celei de-a treia ediţii a competiţiei ”Oraşul Reciclării”, adresată municipalităţilor din România, competiţie care se apropie de final şi la care participă şi municipiul Galaţi. Galaţiul mai are o lună, până pe 30 iunie 2015, pentru a dovedi că are cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

 

Citit 4004 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.