Ce părere au șoferii gălățeni despre eliminarea subvenției pentru carburanți

Ce părere au șoferii gălățeni despre eliminarea subvenției pentru carburanți
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

De la începutul acestui an, ajutorul oferit de stat, în valoare de 50 de bani, pentru achiziționarea combustibililor petrolieri a fost eliminat. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că se va renunța la bonusul de 50 de bani de la pompă, dar există șansa ca acesta să revină, în anumite condiții, după cum "Viața liberă" a anunţat deja. "Compensarea prețului la carburanți, dacă inițial părea că nu va produce efecte, a fost o măsură bună. De la 1 ianuarie, nu va mai funcționa. În măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare a cetățenilor, o vom aplica din nou", a anunțat premierul.

Am vrut să aflăm părerea șoferilor gălățeni referitoare la dispariţia acestei subvenții. Iată ce ne-au spus oamenii:

Ionuț Udilă, 33 de ani, salariat: "Nu mă aștept ca lucrurile să se îmbunătățească rapid. Este ușor să tai un ajutor oferit, dar nu este ușor să le oferi oamenilor ceva în plus, chiar dacă suma de 50 de bani nu este o sumă wow, tot se va resimți pentru cei care cumpără cantități mari de combustibili. Ce ar putea statul să facă acum ar fi doar o plafonare la un anumit preț, nu văd alte soluții".

Cristian Laurențiu, 21 de ani, student: "Acei 50 de bani erau bineveniți, la un plin economiseam 30 de lei și, chiar dacă nu este o sumă mare, era un ajutor binevenit pentru mine. Singura soluție ar fi să modifice suma, adică să o facă mai mică sau să oblige companiile respective să nu mai crească prețurile".

Iulian Reuță, 49 de ani, șofer: "Era de așteptat să facă asta și mi-am luat deja niște litri în plus, pentru a preveni o scumpire, măcar pe o perioadă scurtă de timp. Nu mi se pare normal să tai un ajutor destul de important pentru șoferi, mai ales că, în România, prețurile la carburanți au crescut semnificativ în ultima perioadă. Singura soluție ar fi o plafonare a prețurilor sau introducerea din nou a ajutorului de 50 de bani".

Manolache Sandu, 57 de ani, salariat: "Nu mă așteptam la altceva din partea statului. Mereu a știut doar să taie ajutoarele pe care le-a dat. Sincer vorbind, nici nu mă așteptam să dureze atât de mult acest ajutor de 50 de bani. Parcă ne lăudam cu o economie record în acest an, dar se pare că sunt doar vorbe. Dacă aveam economie record, reușeam să menținem acei prăpădiți de 50 de bani"

Citit 2285 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 07:54

10 comentarii

  • postat de Dr. Help
    Marți, 03 Ianuarie 2023 18:01
    89.137.224.***
    Cand cei din primarii si guvern vor renunta la masina si vor merge cu tren, metrou, tramvai, autobuz atunci renuntam si noi cetatenii la masini.
    Este clar ca statul e cel mai mare dusman al nostru! Pretul la motorina si benzina e foarte mare ! Era un nene la ministerul transporturilor un fel de director pe acolo si cel de la Recorder il intreaba..dar ce faceti aici si ce salariu aveti..pai am 12700 si nu stia ce e cu el pe acolo deci venea l amunca si cam atat. Acolo trebuie umblat la astia care isi pun politic oamenii sa capiseze bugetul in timp ce privatii se plang ca nu au oameni.
    Daca o sa fie mai putine masini cum vor unii nicio problema..lumea nu va mai calatorii, cei din turism vor falimenta, restaurantele, servicii si asa mai departe. industrii intregi..
    Mai sunt unii care spun ca sa nu circulam cu masina..de de acord..nu ne ducem cu masina sa luam paine sau sa aruncam gunoiul dar calicul care nu are masina nu stie ca se strica si rugineste daca nu circuli cu ea...pune mana pe o carte de tehnica auto...
    Masina e buna pentru concedii si drumuri lungi sau cand ai de carat mult. Eu am renuntat la masina de acum 10 ani. Cand am nevoie de masina ma duc sa inchiriez una ii fac concediul si gata.
    0
    0
  • postat de Alexutz
    Marți, 03 Ianuarie 2023 15:23
    5.2.205.***
    Strazile sunt pline de masini, despre ce vorbim?
    Unii sunt in stare sa duca gunoiul cu masina..........
    Nu inseamna ca este normal ce se intampla dar in caz ca avem orbi care nu vad.......
    0
    0
  • postat de Daniel
    Marți, 03 Ianuarie 2023 12:59
    5.13.223.***
    Foarte bine, era o prostie sa plateasca si cei care nu au masina pentru ca cei cu masini sa se plimbe de-aiurea.
    O subventie ar trebui pentru firme, pentru a ajuta economia.
    0
    0
  • postat de jumate
    Marți, 03 Ianuarie 2023 12:20
    5.13.170.***
    Spunea Geos ca era liber pe strada. Era pentru ca mai sunt unii liberi, sa vezi de luni inghesuiala. Sa inceapa si scoala....
    0
    0
  • postat de Cristi
    Marți, 03 Ianuarie 2023 11:58
    86.34.187.***
    Ce parere sa avem!? Foarte buna! Bravo! Felicitari! Cand statul incaseaza aproximativ 2 lei/litru de carburant cumparat ce parere sa avem? Platim taxe pe apa de ploaie, taxe pe propritati, taxe pe venit, profit, drumuri, sanatate si toate serviciile de tot ......... pe care statul ar trebui sa le asigure dar nu o face. Cand toate regulile de economie spun ca in perioade de criza se strange cureaua si nu se cresc taxele, statul roman ce face? Inventeaza noi posturi la stat si ingroasa organigramele, creste taxele locale, inventeaza noi taxe de parcare, acces in cimitir si alte gaselnite. Asadar, multumim statului roman pentru treaba execrabila pe care o face. Bravo! Felicitari! P.S. nu uitati sa votati PSD+PNL=LOVE!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 03 Ianuarie 2023 11:55
    5.13.168.***
    Romanul s-a nascut talamb! Hot, comod, tare in gura dar inutil... s.a.m.d.
    Cum dau de banii unii, nu mai raspund la salut! Aroganta caprei raioase ,,, urata natie am devenit.... sau redevenit! Parca saracia de pe vremea lui Ceausescu ne unea... acum ne dezbina!

    Suntem foarte slabi si influentabili. In Olanda cand statul a anuntat ca vrea sa cumpere pamanturile fermierilor, au zis NU!
    Au blocat toate autostrazile, au rasturnat masinile de politie, au iesit cu batele! NU! NU FACI CE VREI TU! EU TE PLATESC! Acum toti in semn de protest au pus steagul cu susu-n jos si carpe rosii la masini in semn de protest! NU STATULE, ESTI CONTRA MEA, ESTI UN TRADATOR!


    LA noi... OI... pardon oi.
    0
    0
  • postat de eu
    Marți, 03 Ianuarie 2023 08:59
    86.124.202.***
    Cum să preocupe dintre guvernanți pe cineva problema impactului social al prețului combustibilului, când toată lumea are măcar o mașină în țara asta ? Hai să fim corecți și sinceri, până una alta .... Ia uitați-vă pe străzi cine e la volanul fiecărei mașini din trafic ! Cel puțin 3/4 dintre proprietari nu au nevoie reală de mașină dar mai ales nu și-o permit ! Mașina trebuie ori să producă ceva, o implici cumva în ce faci tu generator de venituri ori o incluzi în categoria agrement și plăceri ale vieții, doar dacă nivelul veniturilor tale permite aceasta, gigiache! Nu faci foamea și dai 1000 euro pe nu știu ce gunoi adus de la fier vechi din lumea civilizată si îi pui motorină de 100 lei o dată, și ai mașină doar pentru că îs ieftine și de dragul de a avea mașină și ca să poți înjura Guvernul pe motivul ăsta. La toți ne place să avem mașina la scară și să avem mobilitate, întrebarea este dacă ne permitem. Cum să mă protejeze pe mine statul, care folosesc mașina pentru a câștiga timp în ceea ce fac, când eu mă pierd în trafic într-o mare de chivuțe care nu mai merg cu autobuzul la coafor de când cu 1000 euro poți să-ți iei mașină, de exemplu ? Adică ce impact social ar fi dacă se scumpește combustibilul pentru ăia majoritari, ăia mulți adică ? Problemele sunt la transportatori, la distribuitori, la industrie adică, nu la nea student din articol care se plânge de prețul combustibilului. Apropos, în facultate numai de mașină nu aveam timp să mă ocup și să bag bani în ea, și nu am făcut Medicina la Galați și nici nu mi-am rupt spatele cu munca, aveam alte preocupări în vremea aia și sincer să fiu, chiar nu mi-aș fi dorit să fiu singurul din An cu mașină. Era pur și simplu deplasat și nelalocul lui să am mașină, un gigi care aștepta la tren borcanul cu cârnați trimis de babaci de acasă, cred că mi-aș fi permis un deșeu de Dacie dar aveam alte preocupări atunci, eram student și asta îmi ocupa tot timpul ..... La mulți ani !
    0
    0
  • postat de Geos
    Marți, 03 Ianuarie 2023 00:29
    5.13.172.***
    N-am văzut drumuri sau străzi mai libere după retragerea subvenției.

    Cine are cu adevărat nevoie de masina va plăti prețul combustibilului fără sa comenteze.

    Bună parte a celor care nu-și permit prețul combustibilului nu-și permit nici sa întrețină o masina, si nu fac decat sa pună o povara inutila pe umerii tuturor:
    - trebuie ajutați cu subvenții
    - trebuie înțeleși ca nu au bani de sa înlocuiască în DPF sau catalizator, asa ca ne afuma pe toti
    - trebuie înțeleși că-s tineri și vor sa se distreze și ei și uite asa mai baga pe câte unul în spital sau mormânt.
    -trebuie sa aibă loc de parcare, neapărat lângă casa si moaca.

    Mersul cu mașina e un lux sau o necesitate, nidecum un drept asa cum e dreptul la munca .

    Obiceiul mersului câte unul/una în mașină e descurajat în tot occidentul la care aspiram, ar fi bine sa se întâmple și pe la noi.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Luni, 02 Ianuarie 2023 23:05
    89.39.81.***
    Pai ori suntem capitataliști ori nu mai suntem...statul intervine cu pomeni numai in comunism
    0
    0
  • postat de marr
    Luni, 02 Ianuarie 2023 20:47
    86.124.201.***
    Ultimile doua parari din articol spun/pun exact Punctul pe I . - "Nu mă așteptam la altceva din partea statului."
    Fix asa .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.