August fierbinte şi la permise auto

August fierbinte şi la permise auto
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 150-200 de solicitări pe zi – scrise şi nu on-line! *

August 2010 a creat animaţie nu numai la paşapoarte, ci şi la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Galaţi. Ne confirmă această realitate comisarul-şef Petrică Bejan (FOTO), şeful serviciului amintit.

„La noi, activitatea s-a intensificat din momentul sosirii valurilor de cetăţeni ce muncesc în alte ţări ale Uniunii Europene. Ca să fiu mai sugestiv, iată, vă pot spune că înainte de această situaţie primeam zilnic câte 60-70 de solicitări de eliberări sau preschimbări de permise pe zi. Acum, nivelul acestor cereri a crescut la 150-200 pe zi”.

„Profit de acest prilej ca să fac o precizare. A existat la un moment dat posibilitatea ca o solicitare către noi să fie făcută on-line. Ei bine, în acest, moment, cererea către noi se face pe formulare-tip care se găsesc la birourile de copiat acte şi care se completează cu majuscule, numai cu stiloul sau cu pixul. Evident, este vorba de solicitările privind obţinerea, preschimbarea permiselor sau certificatelor de înmatriculare, de solicitări de obţinere a unor noi documente în urma deteriorării celor deja emise, furtului acestora, pierderii, distrugerii etc.”.

Promovabilitate  de 50 la sută la examenele de conducere auto

Tot de la comisarul-şef Petrică Bejan am aflat că solicitările de la ghişeele serviciului au crescut ca număr şi ca urmare a faptului că elevii au fost în vacanţă şi s-au programat mai mulţi la examenele pentru obţinerea permisului de conducere.

Este demn de reţinut şi  că a crescut considerabil promovabilitatea la examenul de obţinere a permisului de conducere şi asta mai ales din septembrie-octombrie 2009, adică de atunci de când s-a trecut la examinarea pe sistem electronic. Dacă înainte de această perioadă proporţia promovabilităţii era de doar 14 la sută, acum s-a ajuns la 50 la sută.

Care ar fi explicaţia acestui rezultat? „Candidaţii iau mai în serios  sistemul electronic de examinare, la şcolile de şoferi există asemenea programe de examinare şi, în plus, pe internet, candidaţii pot găsi toată plaja de întrebări cuprinse în chestionarele ce li se pun apoi în faţă la examen”.

„Deci, cine vrea să înveţe învaţă, cine nu - nu, dar învaţă bine mai mulţi şi, fiindcă totul este informatizat, au fost eliminate şi suspiciunile de fraudă la examenul  de sală”, aşa apreciază această realitate comisarul-şef Petrică Bejan.

La traseu, din zece pică trei!

Câţi candidaţi s-au programat pentru obţinerea, prin examen, a permisului de conducere? Da la 1 ianuarie – 15.514. Au fost examinaţi 12.925 dintre aceştia, adică cei care s-au prezentat la examen.

La traseu, în aceeaşi perioadă, au fost examinaţi 6.281, din care 4.383 au trecut proba cu bine. Deci, la traseu, din 10 pică 3.

Tot de la începutul anului în curs şi până acum au fost eliberate 13.646 de permise din care 10.484 reprezintă permise preschimbate; au fost eliberate şi 11.658 de certificate de înmatriculare din care 4.103 au fost preschimbate; au mai fost eliberate şi 4.713 de autorizaţii provizorii, documente ce pot fi folosite până la înmatricularea propriu-zisă a autovehiculelor.

Citit 1032 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.