Se circulă pe Basarabiei!

Se circulă pe Basarabiei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrările de la Piaţa Energiei până în Coşbuc s-au încheiat! *

După un an şi aproape 6 luni, şoferii pot, în sfârşit, să circule cu maşinile pe strada Basarabiei, pe tronsonul cuprins între Piaţa Energiei şi bulevardul G. Coşbuc. O veste extrem de bună, mai ales în condiţiile în care multe străzi din oraş sunt închise total sau parţial de lucrările desfăşurate pe programul ISPA, în timp ce alte artere aşteaptă asfaltările…

Modernizarea străzii Basarabiei, proiect care a fost finalizat, marţi, în cadru festiv, de către primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a fost o lucrare finanţată prin proiectul Regio - POR, Axa prioritara 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale – Domeniul major de intervenţie 2.1. Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

Contractul de finanţare a fost semnat în februarie 2009, iar lucrările au fost realizate de firma SC Marivila Com SRL Bucureşti, valoarea totală a proiectului fiind de 11,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Cu aceşti bani, pe o lungime totală a străzii de 1,15 km, s-au realizat următoarele lucrări: s-a intervenit asupra a 10.900 mp de carosabil, din care 2.800 au fost dale de beton, iar 8.100 mp de asfalt, şi s-au reparat 4.100 mp de trotuare.

De asemenea, reţeaua de apă şi canalizare a fost refăcută pe o distanţă de 1.100 de metri liniari. Lucrările la reţeaua de alimentare a tramvaielor au prevăzut montarea a 67 stâlpi de susţinere, a 2,5 km fir de cupru de contact, a 121 lămpi de iluminat stradal şi a 2,3 km linii de tramvai.

Prezent la inaugurarea străzii – pe care a oficiat-o pe mijlocul arterei, în timp ce autovehiculele treceau nestingherite, de-a dreapta şi de-a stânga – primarul Dumitru Nicolae s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor şi încrezător în programele europene de modernizare a infrastructurii rutiere din municipiu.

„Urmează să se organizeze licitaţie pentru o altă lucrare, mai complicată decât cea care a fost aici, cea din cartierul Micro 20, de pe strada Frunzei. În Uniunea Europeană şi fondurile structurale avem bază, căci alte fonduri locale nu avem pentru modernizarea străzilor”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

În acest context, edilul a recunoscut că porţiunea modernizată din strada Basarabiei contrastează cu cealaltă porţiune (din Coşbuc până în Domnească), ce a fost deteriorată, dar că „deocamdată, nu avem fonduri să o reparăm”.  

Citit 1771 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.