Hram la Biserica „Sf. Grigorie Teologul”

Hram la Biserica „Sf. Grigorie Teologul”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica ”Sfântul Grigorie Teologul” și-a sărbătorit miercuri, 25 ianuarie, ocrotitorul spiritual.

”Programul liturgic şi misionar prilejuit de hramul acestei parohii a început în ajunul sărbătorii cu săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie şi Acatistul Sfântului Grigorie Teologul şi a continuat miercuri, cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi în noul lăcaş de cult al parohiei”, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa acestui mare dascăl şi luminat ierarh al Bisericii, Sf. Grigorie Teologul.

De asemenea, ierarhul locului a felicitat preoţii slujitori, membrii Consiliului şi Comitetului parohial, precum şi pe toţi cei care au sprijinit zidirea unui nou sfânt lăcaş al parohiei, îndemnându-i să ofere sprijin sporit celor 800 de copii de la unităţile de învăţământ din parohie.

Ziua s-a încheiat cu masa de prânz şi alte daruri oferite celor 28 de copii din Centrul de Plasament ”Ion Creangă” din municipiul Galaţi.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 1252 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.