Program redus la WC-ul public

Program redus la WC-ul public
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În centru, în Parcul Eminescu, dacă vă loveşte vreo nevoie, aveţi şanse să mergeţi la toaletă doar până la prânz * Primăria cunoaşte problema de 4 luni şi nu face nimic *

Ce te faci când te trec nevoile, în plin centrul oraşului? Faci obrazul gros şi te duci la o terasă sau restaurant şi ceri voie la toaletă, după care, fericit, chiar poţi rămâne la o masă, să comanzi ceva de la cei care tocmai te-au scos.

Dacă nu, transpiri, sari de pe un picior pe altul şi… strângi din dinţi şi din ce mai poţi, chiar în faţa WC-ului public, situat la demisolul clădirii de colţul Parcului Eminescu.

Aţi ghicit, reluăm palpitanta şi atât de complicata problemă a WC-ului public închis, situaţie atât de complexă, încât administraţia locală nu a reuşit să o rezolve în ultimele 4 luni. Căci, în luna aprilie am mai atras atenţia asupra acestei situaţii, moment în care reprezentanţii administraţiei locale ne-au promis că vor remedia problema.

O sesizare

În urmă cu două zile, dis de dimineaţă, la redacţie s-a prezentat un domn, supărat nevoie mare. Iar când spun „nevoie mare”, nu este o figură de stil.

„Ion Ovidenie mă numesc şi sunt din Vârlezi. Sunt Ion G. Ovidenie, că suntem mai mulţi de acolo. Ce vreau să vă spun… Nu e normal, eram în centru şi, să mă scuzaţi, mi-a venit să fac ceva… Păi unde să faci?, că WC-ul public e închis”.

„E normal, domnule? Cei de la Primărie nu iau nicio măsură? Nici măcar o astfel de problemă nu sunt în stare să rezolve? Dar nu e mai mare ruşinea?, plus că zona e atât de aproape de Primărie… Păi să se mai mire cineva că urinează oamenii prin parc sau pe după blocuri!”, ne-a spus, revoltat, omul.

Verificarea

Ieri, am verificat dacă problema semnalată de Ion G. Ovidenie este reală, sau a fost un simplu accident. La ora 13.10, WC-ul public din Parcul Eminescu era închis. Uşa de termopan nu s-ar fi deschis nici rugată frumos, iar una din vânzătoarele de la magazinul de alături ne-a spus că „doamna care are grijă de WC stă de dimineaţă, dar cam până la prânz…”.

Şi aşa am aflat că WC–ul public din centru funcţionează, dar cu program. Asta, potrivit vânzătoarei, pentru că domnul Ion G. Ovidenie luase plasă dimineaţă!

Câteva opinii

Nici trecătorii din zonă cu care am vorbit nu au dat semne că ar agrea ideea unui WC public cu program. Din cei cu care am vorbit, am întâlnit şi o doamnă mulţumită.

„Eu am fost acum vreo trei zile, la acest WC şi era deschis. Era, într-adevăr, dimineaţă… Este un leu intrarea şi este curat înăuntru. Nu am ştiut niciodată de existenţa sa, dar am avut o urgenţă, cred că am răcit…”, ne-a povestit doamna.

Şi acum?, dacă o mai loveşte vreo nevoie?, ce face, că WC-ul este închis! „Aaa, nu mai merg, că m-am reparat, am luat medicamente, deci nu este nici un risc”, ne-a asigurat doamna.

Concluzia: ţineţi-vă bine!

Ca să vă enunţ concluzia ar trebui să încep cam aşa: «ţineţi-vă bine!». Cât despre reacţia celor de la Primărie: rămâne cum am stabilit. Adică, gălăţenii se plâng, iar autorităţile îşi astupă urechile.

Problema este că dacă nu rezolvă treaba cu WC-ul public din centru, în curând, autorităţile ar trebui să îşi astupe şi nasul, când trec prin Parcul Eminescu…

Citit 1152 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.