Numărul ucrainenilor „protejați”, în scădere

Numărul ucrainenilor „protejați”, în scădere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul ucrainenilor care au trecut vama pe la Galați în ultimele 24 de ore raportate de autorități a crescut ușor, însă a scăzut numărul cererilor pentru permise de protecție temporară.

Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 297 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în țară 188 de ucraineni. Astfel, 485 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 81 mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 260 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp.

În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, miercuri, 1 februarie, la blocul M11 erau 105 ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 20 de locuri din 407, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 94 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 11 permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 46 mai puține decât în intervalul precedent.

Citit 839 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.