Două congrese internaţionale de medicină la Galaţi

Două congrese internaţionale de medicină la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiulva fi, timp de 3 zile, capitala dezbaterilor privind problemele medicale din domeniul gastroenterologiei, hepatologiei şi nutriţiei pediatrice * Tot la Galaţi se vor desfăşura, joi, părţi ale lucrărilor Congresului Naţional  de Endocrinologie * Co-organizator este Facultatea de Medicină şi  Farmacie din Galaţi * La manifestări participă medici cu nume sonore din ţară şi din străinătate *

Astăzi, 1 septembrie, începe, la Galaţi, Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică. Lucrările propriu-zise ale Congresului vor fi precedate de un curs post-universitar pe teme de specialitate, găzduit de amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan”, şi în cadrul căruia vor conferenţia medici bine-cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional.

Ulterior, lucrările Congresului se vor desfăşura în sala de conferinţe a Compleului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Potrivit programului oficial, în zilele de 2 şi 3 septembrie vor avea loc 8 sesiuni de comunicări şi şase simpozioane.

Primele nume menţionate în cadrul comitetului organizatoric sunt prof. Dr. Nicolae Miu din Cluj-Napoca, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică şi prof.dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi preşedintele Congresului.

Ambii medici vor conferenţia în cadrul lucrărilor. De altfel, la Congres iau parte medici din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara) şi din străinătate (Canada, Franţa, Italia, Finlanda şi Ungaria).

„Două evenimente medicale importante!”

„Pe 2 septembrie se vor desfăşura, tot la Galaţi, părţi ale lucrărilor Congresului Naţional de Endocrinologie care are loc, în principal, la Brăila şi la organizarea căruia a participat, de asemenea, Facultatea gălăţeană de Medicină şi Farmacie”.

„Vorbim, deci, despre două manifestări medicale importante, organizate simultan într-o perioadă în care, din lipsă de bani, nimeni nu mai organizează nimic”, a precizat pentru „Viaţa liberă”, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita (FOTO).

„La aceste evenimente sunt încurajaţi să participe nu doar medicii rezidenţi şi specialişti, ci şi studenţii, mai ales cei din ani terminali, care pot înţelege mult mai bine lucrările prezentate în cadrul celor două congrese”, a conchis prof. dr. Nechita.

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.